Lewis Hamilton pohodil tudi predsednika ZDA

Angleški šampion formule 1 Lewis Hamilton obožuje ameriškega filmskega igralca in pevca Willa Smitha.

Objavljeno
03. april 2015 22.46
Mi. Š., šport
Mi. Š., šport
Ljubljana - Lewis Hamilton ima več razlogov, zaradi katerih je lahko ponosen nase. Pri tridesetih letih, kolikor jih je dopolnil 7. januarja letos, že deveto sezono dirka v formuli 1, v kateri se je lani z Mercedesom veselil že drugega naslova svetovnega prvaka po letu 2008, ko je bil najboljši z McLarnom.

Zaradi svojega posebnega življenjskega sloga in predvsem prijateljevanja z ameriško pevko in igralko Nicole Scherzinger, s katero sta se sicer nedolgo tega vnovič razšla, je postal »zaščitni znak« blišča v kraljevskem avtomobilističnem razredu. Toda življenje v »visoki družbi« skriva tudi določene pasti, kakor je 30-letni Anglež občutil tudi na lastni koži.

Hamilton, ki si je pred dnevi izpogojeval novo pogodbo z vodstvom Mercedesa, po kateri naj bi poslej prejemal kar 37 milijonov evrov letne plače (»Vem, koliko sem vreden!«), je superzvezdnik v pravem pomenu besede. Kot takšnega ga seveda vabijo na različne prireditve, tako je pred kratkim gostoval v britanski televizijski pogovorni oddaji pri Clare Balding, v kateri je razkril zanimivo anekdoto z zabave za 90. rojstni dan Nelsona Mandele leta 2008.

»Praznoval ga je v Londonu in štel sem si v veliko čast, da sem bil med številnimi slovitimi povabljenci. Sedel sem čisto blizu Mandeli, le dva sedeža oddaljen od njega, zraven mene pa je bila Oprah Winfrey,« je razkril in zaupal, da je bil med gosti tudi ameriški filmski igralec in pevec Will Smith. »Ker sem njegov velik oboževalec, sem ga želel na vsak način spoznati. Ko sem potem opazil, da je vstal in se umaknil od mize, sem izkoristil priložnost in odkorakal do njega, pri čemer sem v gneči nekoga močno pohodil. Ko sem se ozrl, sem videl, da je bil to nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton. Šel sem naprej, kot da se ni nič zgodilo. Niti opravičil se mu nisem, tako zelo se mi je mudilo k Smithu,« se je nerodnega trenutka spomnil Hamilton.

Mercedesov zvezdnik po zmagi v Melbournu in drugem mestu v Sepangu še vedno vodi v skupnem seštevku za svetovno prvenstvo, toda Ferrarijev as Sebastian Vettel se mu je z zmago na nedeljski veliki nagradi Malezije približal na vsega tri točke. Zato bo angleški šampion na tretji letošnji preizkušnji, ki bo 12. aprila v Šanghaju, znova naredil vse, da bo namesto ameriškega predsednika raje spet »pohodil« konkurenco.