Liverpool in Chelsea v boj za pokalno lovoriko

Liverpool in Chelsea se bosta danes pomerila v finalu angleškega nogometnega pokala FA (18.15).

Objavljeno
05. maj 2012 10.45
Posodobljeno
05. maj 2012 11.28
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

London - Na Otoku bo drevi znan zmagovalec angleškega pokala FA, v katerem sta si mesto v velikem finalu priborila Liverpool in Chelsea. Obe ekipi v državnem prvenstvu nastopata neprepričljivo, saj so Liverpoolčani osmi, Londončani pa šesti.

Slednji si slabo sezono še vedno lahko rešijo z uspehom v ligi prvakov, ki bi jih v tem tekmovanju obdržala tudi naslednje tekmovalno leto. Čeprav nogometaši Chelseaja nastopajo še na treh frontah, pa kapetan Frank Lampard zatrjuje, da bodo Lodončani tudi danes še kako motivirani. »Zame bo današnja tekma zelo pomembna, pa čeprav imamo naporen razpored in še vedno nastopajo v treh tekmovanjih. V finalu se bomo pomerili z velikim rivalom Liverpoolom, ki bo proti nam nastopil dodatno motiviran. V odločilni tekmi zagotovo predstavljajo enega izmed najtežjih nasprotnikov,« je povedal Lampard.

Na drugi strani je bil napadalec Liverpoola Luis Suarez poln hval na račun Chelseaja. »V zadnjem času nastopajo v zelo dobri formi. Zavedati se moramo, da so v ligi prvakov izločili Barcelono, vendar takrat niso prikazali svojega pravega obraza, saj so se morali osredotočiti na branjenje. So kakovostno moštvo, a smo jih v letošnji sezoni dvakrat že premagali na njihovem igrišču. Odlično bi bilo, če bi osvojili še drugo izmed treh možnih lovorik, vendar bi razmišljanje o tem rad prihranil za kasneje,« je še dodal Urugvajec, ki je s soigralci v letošnji sezoni že osvojil ligaški pokal.

V taboru Londončanov se ukvarjajo s poškodbama branilcev Garyja Cahilla in Davida Luiza, ki danes ne bosta mogla pomagati soigralcem, medtem ko pri Liverpoolu ne bosta nastopila Lucas Leiva in Charlie Adam.

Izjavi obeh trenerjev Roberta di Mattea in Kennyja Dalglisha si oglejte v spodnjih videih.