Loeb bo izpustil večji del sezone 2013

Osemkratni svetovni orvak v reliju, Francoz Sebastien Loeb bo v naslednji sezoni nastopil le na treh ali štirih dirkah.

Objavljeno
27. september 2012 12.24
Posodobljeno
27. september 2012 12.24
AUTO-RALLYE-MOND-FRA-SPORT-FILES
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Pariz - Kot so sporočili iz moštva Citroen, bo najuspešnejši voznik relija vseh časov, Francoz Sebastien Loeb izpustil večji del sezone 2013. Posvetil se bo namreč dirkam serije WTCC (World Touring Car Championship), v karavni turnih avtomobilov in zato nastopil le na treh ali štirih relijih za SP. Med njimi bo zagotovo dirka v Monte Carlu, je razkril njegov sovoznik Daniel Elena.

Loeb je trenutno vodilni v skupni razvrstitvi in je uspešno na poti k devetemu naslovu. »Ne odpišite me še, še želim dirkati,« je sporočil zmagovalec 74 dirk na 161 relijih.

»Najuspešnejši dvojec v zgodovini bo še vedno nastopal, četudi bo stopil korak nazaj. Vseeno bosta dirkača deloma izpolnila program SP, nastopila bosta na legendarnem reliju v Monte Carlu, ki bo odprl sezono med 15. in 20. januarjem 2013,« so še sporočili iz ekipe Citroen.

Prvi voznik Citroena bo tako postal Finec Mikko Hirvonen, medtem ko so tretji volan zaupali Khaleedu al-Qussimi iz Združenih arabskih emiratov, od koder prihaja njihov novi sponzor.