Marc Marquez v slogu prejšnje sezone

Na prvem uradnem treningu pred novo sezono SP v razredu motogp najhitrejši branilec naslova Marc Marquez.

Objavljeno
05. februar 2014 11.23
MOTO-PRIX-MAS
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Sepang - Podobno kot dirkači formule ena so testiranja pred novo sezono svetovnega prvenstva v razredu motogp začeli tudi motociklisti. V primerjavi s prejšnjo sezono bistvenih razlik ni: na prvem uradnem treningu je namreč s tekmeci rutinirano, z več kot polsekundno časovno zalogo, opravil svetovni prvak Marc Marquez s hondo, najbolj pa so se mu približali dirkači, ki so mu za vrat dihali že v pretekli sezoni, moštveni kolega in rojak Dani Pedrosa ter Yamahina asa Valentino Rossi in Jorge Lorenzo.

Na Špančev račun se je te dni pošalil tudi prekaljeni »doktor« Rossi. »Vsi dirkači imamo eno veliko težavo - Marca Marqueza! Odličen je, zelo hiter, že na treningu je postavil izjemen čas,« je poudaril Italijan, ki bo prihodnjo nedeljo napolnil 35 let.

Nekdanjega asa Marca Simoncellija, ki se je smrtno ponesrečil leta 2011 prav v Sepangu, pa bodo na dirki za veliko nagrado Italije v Mugellu kot 21. sprejeli v hram slavnih, v katerem se bo njegovo ime znašlo ob boku velikih Giacoma Agostinija, Micka Doohana, Kevina Schwantza, Kennyja Robertsa, Wayna Raineyja in drugih legend.