Marko Jerman peti na osemurni preizkušnji

Poleg Jermana sta za uspeh zaslužna še sotekmovalca, Švicar Gregory Junod in Francoz Anthony Dos Santos.

Objavljeno
28. avgust 2016 10.41
A. V.
A. V.
Leipzig - Motociklist Marko Jerman je na finalni osemurni dirki za svetovno vzdržljivostno prvenstvo v Nemčiji z ekipo Yamaha Maco Racing Team osvojil peto mesto. Poleg Jermana sta za uspeh v Oscherslebnu zaslužna še sotekmovalca, Švicar Gregory Junod in Francoz Anthony Dos Santos.

Ekipa se je uvrstitve pri vrhu nadejala že na dirki na Portugalskem, vendar so jim uspeh preprečile tehnične težave. Tokrat se je izšlo po načrtih in zasluženo so se veselili petega mesta. "Tekma je bila zaradi visokih temperatur in izjemnega tempa vodilnih zelo težka," je o dirki, ki se je začela v soboto ob dveh popoldne, končala pa ob 22. uri, povedal Jerman.

V Jermanovi ekipi je dirko začel švicarski tekmovalec Gregory Junod, ki je po prvi uri zasedal 12. mesto. Od druge ure naprej pa se je ekipa začela vzpenjati. Po nekaj menjavah, ki so sledile v nadaljevanju dirke, je bil za zaključek dirke na vrsti slovenski tekmovalec. Po sedmih urah je Jerman s sotekmovalcema zasedal šesto mesto, ob zaključku osemurne preizkušnje pa je ekipa Maco Racing Team prav po Jermanovi zaslugi osvojila visoko peto mesto.

Ekipa je imela spet nekaj težav, ki pa tokrat niso odločale o rezultatu. "Imeli smo težave s pregrevanjem agregata in zdelo se je, da ne bo zdržal, ampak nam je uspelo končati tekmo," je dejal Jerman in dodal: "V svoji prvi uri dirkanja sem celo padel, vendar sem hitro pobral motor in takoj nadaljeval, zato v ekipi sprva sploh niso ugotovili, da sem padel. Sezona je bila težka, saj smo bili večkrat blizu dobre uvrstitve, a nam je ponagajala tehnika. Na koncu nam je vendarle uspelo," je zaključil Jerman.

Na dirki je zmagala ekipa GMT94 Yamaha v postavi David Checa, Niccolo Canepa in Lucas Mahias, ki je v osmih urah prevozila 309 krogov. Drugi so bili člani ekipe Suzuki v postavi Vincent Philippe, AnthonyDelhalle in Etienne Masson, ki so zaostali le 21 sekund, tretji pa Kenny Forray, Lukaš Pesek in Mathieu Lussiana iz ekipe BMW in s tremi krogi zaostanka. Jermanova ekipa je zaostala šest krogov.

Naslov prvaka si je za letošnjo sezono privozila ekipa SERT Suzuki Endurance Racing Team.

Rezultati
1. GMT94 Yamaha (David Checa, Niccolo Canepa, Lucas Mahias)
2. Suzuki Endurance Racing Team (Vincent Philippe, Anthony Delhalle, Etienne Masson)
3. Penz13.com BMW Motorrad Team (Kenny Foray, Lukas Pesek, Matthieu Lussiana)
4. Honda Endurance Racing (Julien Da Costa, Sebastien Gimbert, Freddy Foray)
5. MACO Racing Team (Marko Jerman, Anthony Dos Santos, Gregory Junod)