Marquez na treningih brez naprezanja

Na prvih treningih pred VN Avstralije, 16. dirko SP v razredu moto gp, najhitrejša Aleix Espargaro in Jorge Lorenzo.

Objavljeno
17. oktober 2014 18.00
MOTO-PRIX-AUS
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Phillip Island - Le še tri dirke so ostale do konca sezone motociklističnega svetovnega prvenstva, zmagovalec v elitnem razredu moto gp pa je znan že predčasno. Lanski naslov je ubranil Hondin španski mladenič Marc Marquez, ki torej na zadnjem »trojčku« preizkušenj lahko nastopa sproščeno, za dušo. Tudi zato se na prvih dveh treningih pred 16. letošnjo dirko, veliko nagrado Avstralije na dirkališču Phillip Island, ni pretirano naprezal in se obakrat ni prebil povsem v ospredje.

Na prvem treningu je najhitreje po progi drvel Španec Aleix Espargaro z yamaho, ki se mu je še najbolj, na dobro desetinko in pol, približal zmagovalec zadnje preizkušnje v Motegiju, Yamahin Španec Jorge Lorenzo, medtem ko je bil njegov moštveni kolega, italijanski »doktor« Valentino Rossi, četrti. Mednju se je prerinil še Italijan Andrea Iannone z ducatijem, medtem ko se je Marquez zadovoljil s petim mestom z dobrimi tremi desetinkami zamude za najhitrejšim.

V drugo so bila razmerja povsem pri vrhu že realnejša: v dvoboju španskih asov je bil Lorenzo hitrejši od Marqueza za desetinko in pol, za njima pa se je zvrstilo troje Italijanov: Iannone, Andrea Dovizioso z ducatijem in Rossi, medtem ko je bil Aleix Espargaro tokrat šesti. Tretji trening razreda moto gp bo na sporedu v noči na jutri (ob 1.55), kvalifikacije jutri ob 6.10, dirka pa v nedeljo ob 7. uri.