Marquez vnovič napovedal prevlado v Sachsenringu

Vodilna trojica motociklistov te sezone se je v kvalifikacijah VN Nemčije zvrstila zgolj od devetega do enajstega mesta.

Objavljeno
01. julij 2017 18.16
J. P.
J. P.

Sachsenring - Svetovni prvak v elitnem motociklističnem razredu moto gp, Hondin Španec Marc Marquez, je še enkrat več dokazal, da mu je velika nagrada Nemčije v Sachsenringu pisana na kožo, saj je na njej v minulih sedmih letih vselej opravil s konkurenco - najprej enkrat v najšibkejšem razredu, nato dvakrat v moto 2, zadnje štiri sezone pa še v elitni kategoriji. Tudi v današnjih kvalifikacijah pred jutrišnjo deveto preizkušnjo sezone, ki bo zapečatila prvo polovico tekmovalnega leta, je bil namreč najhitrejši med vsemi in si še tretjič letos zagotovil najboljše štartno mesto. Edini, ki mu je prišel razmeroma blizu, na 16 stotink, je bil Ducatijev Italijan Danilo Petrucci.

Mnogo slabše se je odrezala vodilna trojica v trenutni razvrstitvi svetovnega prvenstva, ki jo loči pičlih sedem točk (Marquez je še dodatne štiri točke zadaj), tokrat pa se je zvrstila zgolj med devetim in enajstim mestom. Eden za drugim so si sledili zmagovalec prejšnje dirke v Assnu, Yamahin italijanski »doktor« Valentino Rossi, vodilni po osmih preizkušnjah, njegov Ducatijev rojak Andrea Dovizioso, in moštveni kolega, mladi Španec Maverick Viñales. Proga v Sachsenringu načeloma najbolj ustreza hondam, niti tokrat ni bilo nič drugače, saj so se kar tri zvrstile do četrtega mesta. Štart jutrišnje dirke v elitnem razredu moto gp bo ob 14. uri.

IZIDI KVALIFIKACIJ

1. Marc Marquez (Špa, honda) 1:27,302
2. Danilo Petrucci (Ita, ducati) + 0,160
3. Dani Pedrosa (Špa, honda) 0,647
4. Cal Crutchlow (VB, honda) 0,787
5. Jonas Folger (Nem, yamaha) 0,908
6. Jorge Lorenzo (Špa, ducati) 1,081
7. Pol Espargaro (Špa, KTM) 1,100
8. Aleix Espargaro (Špa, aprilia) 1,224
9. Valentino Rossi (Ita, yamaha) 1,367
10. Andrea Dovizioso (Ita, ducati) 1,401
11. Maverick Viñales (Špa, yamaha) 1,521
12. Alvaro Bautista (Špa, ducati) 1,666