Matej Žagar tudi v drugo prepričljiv

Na stopničke v Petišovcih sta stopila še Aleksander Čonda, ki je Žagarju odščipnil edino točko, in 16-letni Žiga Kovačič.

Objavljeno
12. april 2015 12.39
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Petišovci - Druga dirka državnega prvenstva posameznikov v spidveju na ovalu v Petišovcih pri Lendavi se je razpletla skoraj identično kot uvodna v Krškem: Matej Žagar je še enkrat zmagal, toda ne s popolnim izkupičkom, v eni od voženj ga je odpravil vnovič drugouvrščeni voznik domačega kluba Aleksander Čonda, medtem ko je hrvaški favorit Jurica Pavlic spet ostal brez stopničk. Z njih ga je sklatil presenetljivo tretji Žiga Kovačič (Brežice), star komaj 16 let.

Na račun težke proge, ki je delala voznikom precej preglavic, se je najboljša četverica iz rednega dela dirke skupaj s prireditelji iz ST Lendava odločila, da iz varnostnih razlogov raje ne opravi finalne vožnje, tako so torej obveljali rezultati in vrstni red iz rednega dela dirke. Prihodnja, tretja preizkušnja bo 13. julija na štadionu Ilirije v Zgornji Šiški. Dirka leta za ST Lendava pa bo 30. maja, ko bodo v okviru kvalifikacij za evropsko prvenstvo posameznikov Petišovci gostili preizkušnjo evropskega izziva, ki bo dala še zadnje potnike v serijo finalnih dirk članskega evropskega prvenstva.

DRUGA DIRKA DP POSAMEZNIKOV V PETIŠOVCIH

1. Matej Žagar (Ljubljana) 14 točk, 2. Aleksander Čonda (Lendava), 3. Žiga Kovačič (Brežice), 4. Jurica Pavlic (Unia) - vsi po 13, 5. Jozsef Tabaka (Mad) 12, 6. Maks Gregorič (Ljubljana) 10, 7. Denis Štojs (Krško) 9, 8. Nick Škorja (Ljubljana) 8, 9. Jaka Kovačič (Brežice) 7, 10. Patrick Mikel (Češ) 6.

SKUPNI VRSTNI RED (2/4)

1. Žagar 30 točk, 2. Čonda 27, 3. Ž. Kovačič 20, 4. Štojs 19, 5. Gregorič 17, 6. Škorja 15, 7. Pečnik 10, 8. J. Kovačič 9, 9. Omerzel 6, 10. Bot 3.