Med Marquezom in Viñalesom se (že) iskri

Novopečeni Yamahin motociklist je prvaka obtožil, da mu je med testiranji v Avstraliji dva kroga sledil med simulacijo dirke.

Objavljeno
18. februar 2017 09.45
afp TOPSHOT-MOTO-PRIX-MAS-TESTING
J. P.
J. P.

Ljubljana - Med mladima španskima motociklistoma, Hondinim lanskim svetovnim prvakom v kraljevskem razredu moto gp Marcom Marquezom in Maverickom Viñalesom, ki se je pozimi iz Suzukija preselil k Yamahi ob bok italijanskemu »doktorju« Valentinu Rossiju, se je te dni prvič resneje zaiskrilo. Po koncu testiranj v Avstraliji je namreč Maverick sedmi sili potarnal, da mu je Marc med simulacijo dirke sledil na stezi, kar sicer ni prepovedano, je pa sporno, saj bi lahko Hondin šampion na ta način pridobil informacije o delovanju Yamahinega motocikla in o rojakovem dirkaškem slogu. Viñalesa so zato poklicali v bokse in prekinili testiranja.

»Nisem nameraval predčasno zapustiti proge, a mi ni bilo všeč, da se je vozil v mojem zavetrju. Povsem sem bil osredotočen na svojo vožnjo, a sem moral upočasniti, saj ne morem iti na polno, če vem, da nekdo za menoj preučuje mojo vožnjo. Toda brez skrbi, mu bom že vrnil,« je komentiral 22-letni novopečeni Yamahin član, ki je postavil najboljši čas drugega in tretjega dne testiranj, Marquez pa se je branil: »Maverick me je prehitel, zato sem izkoristil ponujeno priložnost in dva kroga vozil za njim. Opazoval sem tudi druge motocikle, tudi Ducatiji in Suzukiji bodo zahteven zalogaj.«

IZIDI TRETJEGA DNEVA TESTIRANJ

1. Maverick Viñales (Špa, yamaha) 1:28,549
2. Marc Marquez (Špa, honda) + 0,294
3. Dani Pedrosa (Špa, honda) 0,484
4. Jonas Folger (Nem, yamaha) 0,493
5. Cal Crutchlow (VB, honda) 0,552
8. Jorge Lorenzo (Špa, ducati) 0,793
11. Valentino Rossi (Ita, yamaha) 0,921