Mercedes na Kitajskem z aerodinamičnimi novostmi

Pri Mercedesu so po VN Malezije zavihali rokave in bodo ta konec tedna na VN Kitajske nastopili z izboljšanim dirkalnikom.

Objavljeno
07. april 2015 13.39
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Woking - V dirkaškem moštvu Mercedes so se po drugi dirki svetovnega prvenstva v Maleziji hitro lotili dela in bodo na nedeljski preizkušnji na Kitajskem nastopili z izboljšanim dirkalnikom.

Čeprav sta se na zadnji dirki sezone v Kuala Lumpurju oba dirkača Mercedesa Lewis Hamilton in Nico Rosberg uvrstila na zmagovalni oder, pa je najvišja stopnička le-tega pripadla dirkaču Ferrarija Sebastianu Vettlu.

Nemec je s svojo jubilejno 40. zmago v karieri poskrbel za to, da so pri Mercedesu sklicali krizni sestanek, šef moštva Toto Wolff pa je razkril, da so po dirki v Maleziji hitro zavihali rokave in izboljšali svoj dirkalnik:

»Rezultat na malezijski dirki je bil zelo dober za sam šport, za nas pa je bil opozorilo. Na zmagovalnem odru smo imeli oba dirkača, vendar pa smo vseeno analizirali, kje bi bili lahko boljši. Naša konkurenca se je izboljšala in pričakujemo hud boj v obeh seštevkih svetovnega prvenstva. Pošteno se bomo morali potruditi za naslov prvaka in zato bomo še naprej poskušali izboljšati naš dirkalnik. Za dirko na Kitajskem smo pripravili nekatere aerodinamične novosti in pričakujemo, da bo v primerjavi z dirko v Maleziji viden napredek,« je dejal Wolff.

Pri Mercedesu lahko z optimizmom pričakujejo nedeljsko dirko, saj so na Kitajskem dobili dve izmed zadnjih treh preizkušenj - Hamilton je zmagal leta 2014, Nico Rosberg pa leta 2012 - za nameček pa je njihov dirkač Hamilton s tremi zmagami najuspešnejši voznik v zgodovini VN Kitajske.

V skupnem seštevku svetovnega prvenstva med vozniki vodi Lewis Hamilton s 43 točkami, sledita Sebastian Vettel (40) in Nico Rosberg (33), med konstruktorji pa so na prvih treh mestih Mercedes (76), Ferrari (52) in Williams (30).