Mika Häkkinen se vrača k McLarnu

Seveda ne v vlogi dirkača (svetovni prvak je bil v letih 1998 in 1999), temveč uradnega predstavnika blagovne znamke.

Objavljeno
17. marec 2017 12.44
reut*mika
J. P.
J. P.

Ljubljana - Nekdanji finski zvezdnik formule ena Mika Häkkinen, dvakratni svetovni prvak tik pred prelomom tisočletja, se je pri 48 letih vrnil k moštvu, v katerem je vpisal vse karierne podvige - McLarnu. Pri konstruktorju iz Wokinga so mu namreč zaupali vlogo uradnega predstavnika blagovne znamke, podpisali pa dolgoročno pogodbo.

»McLaren ima v mojem srcu prav posebno mesto, tu je bil vedno moj dirkaški dom. Zadnja leta ekipa preživlja težke trenutke, a sem prepričan, da ni več daleč obdobje, ko se bo McLaren vrnil tja, kjer mu je mesto - na vrh formule ena. Sam želim k temu prispevati svoj delež,« je poudaril zmagovalec dvajsetih elitnih preizkušenj.

»Ko se mi je ponudila priložnost za vrnitev, nisem pomišljal. Ves čas sem ohranjal stik z ekipo, zelo pa se veselim sodelovanja z novim direktorjem Zakom Brownom, lastnikom mojega dirkalnika iz sezone 2001,« je dodal Finec. Brown pa: »Zame je Mika najboljši voznik vseh časov, ki je obenem odličen človek - preudaren, moder, duhovit - in velik navijač formule ena. Je izjemna obogatitev za McLaren.«