MotoGP: Lorenzo s prvega štartnega mesta, Rossi tik za njim

Prvo štartno vrsto v japonskem Motegiju so zapolnili Jorge Lorenzo, Valentino Rossi in Marc Marquez.

Objavljeno
10. oktober 2015 10.25
MOTO-PRIX-JPN
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Motegi - Če lahko sodimo po današnjih kvalifikacijah se nam v japonskem Motegiju jutri obeta nadvse spektakularna dirka v razredu motoGP. Najhujša in praktično edina tekmeca za naslov svetovnega prvaka Valentino Rossi in Jorge Lorenzo, siceršnja moštvena kolega pri Movistar Yamahi, sta obračunala že ob današnjem boju za štartna mesta, več uspeha je imel tokrat izzivalec iz Španije.

Lorenzo je svoj četrti najboljši štartni položaj v tej sezoni dosegel s časom 1:43.790 in je tako v najboljšem položaju pred jutrišnjo dirko, ki se začenja ob 7. uri po našem času. A s svojim dosežkom ne more biti razočaran niti drugouvrščeni Rossi (1:43.871), ki je sicer znan po tem, da na dirkah kot po pravilu izboljšuje dosežke iz kvalifikacij. Sanjsko prvo štartno vrsto je s tretjim mestom dopolnil Marc Marquez (1:44.216) s Hondo.

Za najboljšo trojko dosedanjega poteka sezone se bodo iz druge vrste v lov podali Italijana Andrea Dovizioso in Andrea Iannone (oba Ducati) ter Španec Dani Pedrosa (Honda).

V točkovanju svetovnega prvenstva je z 263 točkami v udobnem vodstvu Rossi, sledi mu Lorenzo z 249 točkami, Marquez pa je na tretjem mestu s 184 točkami že izločen iz boja za naslov svetovnega prvaka.

Zarco in Fenati najhitrejša v šibkejših razredih

V razredu moto2 se je sedmega letošnjega »pole positiona« razveselil Francoz Yohann Zarco (Kalex), ki si je sicer že predčasno priboril naslov svetovnega prvaka. V najšibkejšem razredu moto3 pa je z rekordom proge (1:56,484) prvič v karieri do najboljšega štartnega položaja prišel Italijan Romano Fenati (KTM), medtem ko je vodilni v prvenstvu Britanec Danny Kent (Honda) dosegel šesti čas.