MotoGP: Marquez se ne da, s prvega mesta tudi v Brnu

Že devetič v tej sezoni je bil v kvalifikacijah pred dirko razreda motoGP najboljši španski rekorder Marc Marquez.

Objavljeno
16. avgust 2014 18.22
Czech Republic MotoGP
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Brno - Motociklistično dirko v razredu motoGP za VN Češke bo s prvega mesta začel Španec Marc Marquez. V Brnu je bil rekorder in zmagovalec desetih zaporednih dirk najhitrejši v kvalifikacijah, »pole position« si je zagotovil že devetič v tej sezoni. Enajsta zaporedna zmaga torej jutri ne bo nobeno presenečenje.

Pa vendar nanj upajo njegovi tekmeci, ki v tej sezoni pobirajo le drobtinice. Dirkač Honde bo imel v prvi vrsti družbo dveh italijanskih dirkačev Ducatija, Andree Doviziosa in Andree Iannoneja.

Četrti je bil Britanec Bradley Smith z Yamaho, v drugi vrsti pa bosta dirko začela še dva Španca, Dani Pedrosa (Honda) in Jorge Lorenzo (Yamaha). Na sedmem mestu je kvalifikacije končal Lorenzov moštveni kolega, Italijan Valentino Rossi, ki se je po hudem padcu na zadnjem prostem treningu boril z bolečinami.

Marquez, ki je minuli teden na deseti dirki sezone slavil še deseto zmago, v skupni razvrstitvi vodi s popolnim izkupičkom 250 točk. Že jutri lahko postane prvi dirkač v zgodovini z zmago na 11 uvodnih dirkah sezone.

V razredu moto3 si je najboljši startni položaj privozil mlajši brat vodilnega v kraljevskem razredu, Alex Marquez (Honda), dirko razreda moto2 pa bo s prvega mesta začel Španec Esteve Rabat (Kalex).