MotoGP: Marqueza ne ustavijo niti štiri nesreče

Marc Marquez je na dirkališču Mugello doživel kar štiri nesreče, a je dobil zeleno luč za nastop v Kataloniji.

Objavljeno
04. junij 2013 11.25
MOTO-PRIX-ITA-PRACTICE
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - Mladi in zelo nadarjeni španski motociklist Marc Marquez je minuli konec tedna v kraljevskem razredu motoGP na dirki za VN Italije kar štirikrat padel s svojega motorja. Toda tudi številne nesreče niso ustavile trdoživega 20-letnega Španca, ki je dobil zeleno luč za nastop na dirki za VN Katalonije.

Privrženci španskega dirkača so bili zlasti zaskrbljeni po hudi nesreči na petkovem drugem prostem treningu, ko je Marquez pri hitrosti več kot 300 kilometrov na uro izgubil nadzor nad svojim motociklom, a odreagiral izjemno zbrano, saj je še pravočasno skočil na peščeno podlago in se tako izognil hujšim poškodbam.

Dirkač Honde se je presenetljivo dobro odrezal tudi na sami dirki, saj je bil še nekaj krogov pred koncem na visokem drugem mestu, toda nato napravil veliko napako in odstopil v samem finišu italijanske preizkušnje. Dan po dirki se je Marquez odpravil na pregled v bolnišnico v Barceloni, kjer so ocenil, da je z njegovim ramenom vse v redu in lahko nastopi na novi dirki.

»24 ur po nesreču je njegovo okrevanje zelo dobro. Sprva je imel nekaj težav z dvigovanjem rok, toda to se je sedaj izboljšalo. Sicer še ima nekaj manjših težav, toda z ustreznimi fizioterapevtskimi vajami bo pripravljen do dirke za VN Katalonije. Kosti so ostale cele, nič ni zlomljeno,« je pojasnil španski zdravnik Xavier Mir.