Motogp: najboljše izhodišče za Lorenza

V kvalifikacijah motociklistične VN Japonske v Motegiju je branilec naslova Lorenzo vodilnega Marqueza ugnal za 0,658 sekunde.

Objavljeno
26. oktober 2013 13.33
MOTORCYCLING-JAPAN/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Motegi - Predzadnjo dirko v koledarju svetovnega prvenstva v razredu motogp, veliko nagrado Japonske v Motegiju, bo jutri z najboljšega štartnega položaja začel španski motociklist Jorge Lorenzo na yamahi. Tik za njim se bo v ogenj podal vodilni v skupnem seštevku in najresnejši kandidat za osvojitev laskavega naslova, mladi Španec Marc Marquez (honda), tretji štartni položaj pa si je nekoliko nenadejano zagotovil Ducatijev ameriški as Nicky Hayden.

Gosta megla in občasni nalivi so v petek in danes prirediteljem preprečili izvedbo prostih treningov, zato so šli dirkači prvič na progo šele v kvalifikacijah. Tik pred njihovim predvidenim štartom je namreč prenehalo deževati, zato je bila sprva steza še mokra.

Sicer je pred zadnjima dvema preizkušnjama sezone v najboljšem položaju komaj 20-letni Marquez, ki pa ima pred vse nevarnejšim Lorenzom le še 18 točk naskoka. V kvalifikacijah ju je ločilo 0,658 sekunde v korist izkušenejšega Španca, mlajši je namreč dvakrat zdrsnil s steze. Hayden je za branilcem naslova svetovnega prvaka Lorenzom zaostal debelo sekundo, za njim so se zvrstili še Dani Pedrosa (honda), Valentino Rossi (yamaha) in Andrea Dovizioso (ducati).