Na dirki v spomin Simoncelliju nova tragična nesreča

Na dirkaški prireditvi SicDay je umrl nekdanji motociklist v svetovnem prvenstvu Doriano Romboni.

Objavljeno
01. december 2013 00.52
Italy Romboni Death
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Rim - Na treningih za dirkaško prireditev razreda supermota v spomin na tragično preminulega Marca Simoncellija se je italijansko športno javnost pretresla nova nesreča. V njej se je smrtno ponesrečil Doriano Romboni, nekdanji motociklist v svetovnem prvenstvu.

Oba dirkača sta življenje izgubila na podoben način, po padcih, ko je vanju trčil eden od tekmecev. Za 44-letnega Rombonija, ki je bil v devetdesetih letih uspešen voznik v svetovnem prvenstvu v razredih do 125 in 250 ccm, je bil usoden izlet na travo, po katerem se je vrnil na stezo, a padel, nato pa ga je zadel sotekmovalec Gianluca Vizziello. Kljub hitri zdravniški pomoči na stezi je Romboni nekaj ur zatem, ko so ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, podlegel hudim poškodbam.

Romboni je med leti 1989 in 1999 dobil šest dirk za SP v šibkejših razredih, preizkusil pa se je tudi v tedaj najmočnejši kategoriji do 500 ccm.

Prireditelji spominskega dneva SicDay, ki ga letos drugič prirejajo v spomin na leta 2011 preminulega obetavnega italijanskega dirkača, so po tragičnem dogodku odpovedali vse današnje dejavnosti, za zdaj pa še ni znano, ali bo nesreča vplivala na nedeljsko dogajanje na prizorišču v Latini blizu Rima.