Naglu dirka na Češkem, Gajser drugi

Tim Gajser je na trinajsti dirki sezone na Češkem osvojil drugo mesto. Zmagal je Nemec Maximilian Nagl.

Objavljeno
24. julij 2016 14.27
Posodobljeno
24. julij 2016 14.52
M. Ž.
M. Ž.

Loket - Najboljši motokrosist razreda MXGP Tim Gajser je na trinajsti dirki sezone v češkem Loketu osvojil drugo mesto in se utrdil v vodstvu.

VN Češke je dobil Nemec Maximilian Nagl, ki je bil najboljši v obeh vožnjah, Tim Gajser je z dvema drugima mestoma končal na drugem mestu, tretji pa je bil Francoz Romain Febvre z dvema tretjima mestoma.

Tim Gajser je z današnjim drugim mestom še utrdil vodstvo v svetovnem prvenstvu. Na svojem računu ima 576 točk, drugi je Antonio Cairoli s 467 točkami, tretji pa Maximilian Nagl s 451 točkami.

Naslednja dirka bo 31. julija v Belgiji.

POTEK PRVE VOŽNJE

Slovenski šampion prve vožnje ni začel dobro in je v prvi ovinek zapeljal kot peti, vendar pa hitro začel s pohodom proti vrhu in že v prvem krogu prehitel Belgijca Jeremyja van Horebeeka in Romaina Febvreja, pred njim sta bila le še Nemec Maximilian Nagl in Francoz Gautier Paulin.

V bitki za prvo mesto je Nagl pred koncem drugega kroga prehitel Paulina, Francoz pa je bil krog kasneje nemočen tudi ob prehitevanju Tima Gajserja, ki je začel z lovom za vodilnim Naglom.

V naslednjih krogih je ritem narekoval vodilni Nagl in imel dve sekundi prednosti pred Gajserjem, na tretje mesto pa se je prebil Romain Febvre, ki je zaostajal še za dodatno sekundo in pol.

Tim Gajser je vse do zadnjih dveh minut ogrožal zmago Nagla in ga poskušal prehiteti, a je Nemec uspešno odbijal njegove napade, zato je slovenski predstavnik v zadnjih dveh krogih nekoliko popustil in se zadovoljil z drugim mestom (+4,803), tretji je bil Romain Febvre, ki je za njim zaostal za več kot petnajst sekund (+15,311). Jernej Irt je bil 26. (+1 krog).

POTEK DRUGE VOŽNJE

Tim Gajser je drugo vožnjo začel povsem drugače kot prvo in hitro prevzel vodstvo, po nekaj ovinkih pa si je privozil že dvosekundo prednost pred Maximilanom Naglom in Gautierjem Paulinom.

Najboljši slovenski motokrosist je v nadaljevanju brez težav dirkal na prvem mestu in imel štiri sekunde naskoka, nato pa je v štirinajstem krogu doživel nesrečo in padel z motorja. To je izkoristil Nagl in se prebil v ospredje, Gajse pa je izgubil le eno mesto in imel dve sekundi zaostanka za Nemcem.

Gajser je ob koncu poskušal zmanjšati zaostanek za Naglom, vendar pa je storil preveč napak, da bi ogrozil njegovo zmago. Maximilian Nagl je zmagal tudi na drugi vožnji in dobil VN Češke, Tim Gajser je z drugim mestom potrdil skupno drugo (+2,770), tretje mesto v tej vožnji pa je osvojil Romain Febvre (+15,354). Jernej Irt je bil 25. (+1 krog).

»Seveda sem razočaran, saj sem vodil skoraj vso dirko, potem sem, če se ne motim pet minut pred koncem naredil neumno napako in se znašel na tleh. Čim hitreje sem skušal pobrati motor in nadaljevati, kljub temu me je Nagl prehitel. Na koncu sem bil vseeno kar zadovoljen, da sem končal na drugem mestu in povečal prednost v skupnem seštevku,« je po drugi vožnji povedal Tim Gajser.

REZULTATI PRVE VOŽNJE RAZREDA MXGP

1. Maximilian Nagl (Nem/Husqvarna) 33:51,727

2. Tim Gajser (Slo/Honda) +4,803

3. Romain Febvre (Fra/Yamaha) +15,311

4. Jeremy van Horebeek (Bel/Yamaha) +17,471

5. Clement Desalle (Bel/Kawasaki) +28,074

...

26. Jernej Irt (Slo/Yamaha) +1 krog

 

REZULTATI DRUGE VOŽNJE RAZREDA MXGP

1. Maximilian Nagl (Nem/Husqvarna) 34:33,696

2. Tim Gajser (Slo/Honda) +2,770

3. Romain Febvre (Fra/Yamaha) +15,354

4. Clement Desalle (Bel/Kawasaki) +21,748

5. Jeremy van Horebeek (Bel/Yamaha) +29,557

...

25. Jernej Irt (Slo/Yamaha) +1 krog