Najboljši štartni položaj, rekord, zmaga, padec in še drugo mesto za Jermana

Zelo pester konec tedna slovenskega motorista Marka Jermana na uvodni postaji za alpsko-jadransko prvenstvo v Italiji.

Objavljeno
18. maj 2015 11.35
Miha Šimnovec, šport
Miha Šimnovec, šport
Adria - Slovenski cestno-hitrostni motorist Marko Jerman (Maco, yamaha) je minuli konec tedna na uvodni letošnji postaji za alpsko-jadransko prvenstvo v Italiji doživel pravzaprav vse, kar lahko doživi dirkač. Potem ko je sanjsko soboto in najboljši štartni položaj kronal z rekordom proge v Adri in prepričljivo zmago v razredu superbike, je v nedeljskih kvalifikacijah grdo padel.

»V zavoju, v katerem sem imel že prej določene težave, sem 'nasedel', zaradi česar me je pri približno 130, 140 km/h katapultiralo čez krmilo in pristanek je bil res trd. Močno sem se udaril v kolk, bolelo me je po celem levem boku, poleg tega se mi je tudi vrtelo v glavi, verjetno od pretresa možganov,« je zaupal Jerman, ki si je po dveurnem počitku toliko opomogel, da se je odpeljal na štart in se izkazal z drugim mestom.

»Najprej sem rekel, da ne bom dirkal, ker sem dobil tudi vročino, toda po tabletah in počitku sem se spet počutil bolje. Zato smo se odločili, da se vseeno odpravim na štart. 'Zbudil' sem se sredi dirke, ko sem dohitel vodilnega Avstrijca Rolanda Rescha, imel sem nekaj priložnosti, da bi ga tudi prehitel, vendar jih nisem izkoristil,« je razkril 30-letni motorist iz Depale vasi pri Domžalah, ki se bo odpravil še na dodatni zdravniški pregled. Da dobi potrditev, da je z njim vse v redu.

Od Slovencev se je na zmagovalni oder povzpel tudi Janez Prosenik (AMD Trebnje, BMW), ki je na prvi dirki v razredu superbike osvojil tretje mesto, na drugi pa je bil po hudem boju četrti.

IZIDI

Alpsko-jadransko prvenstvo v Adrii - sobotne dirke, moto3: 1. Gnani (gnani) 19:44,080, 2. Settimo + 25,879, 3. Pozzo (vsi Ita, oba honda) 41,221, 6. Likar (MK Veteran, honda) 1 krog; moto2: 1. Chrobak (Madž, honda) 19:23,304, 2. Kalab (Češ, triumph), 3. Ivanov (Bol, yamaha), 6. Hrženjak (AMD Kranj, yamaha) vsi 1 krog; superbike: 1. Jerman (Maco, yamaha) 25:11,221, 2. Resch (Avs, BMW) + 7,027, 3. Prosenik (AMD Trebnje, BMW) 15,229, 7. Camlek (Bertec, yamaha) 34,063, 8. Kraljič (Depala vas, kawasaki) 1:11,937, Mencinger (AMD Trebnje, BMW) - odstop; nedeljske dirke, moto 3: 1. Gnani, 2. Settimo, 3. Pozzo, 5. Likar; moto 2: 1. Chrobak, 2. Zielinski (Pol, yamaha), 3. Kalab, 7. Hrženjak; superbike: 1. Resch, 2. Jerman, 3. Szkopek (Pol, yamaha), 4. Prosenik, 6. Camlek ... Kraljič in Mencinger - odstop.