Nesrečni nekdanji dirkač F1 se še bori za življenje

VIDEO: v glavo britanskega voznika Justina Wilsona je na dirki serije IndyCar priletel kos tekmečevega bolida.

Objavljeno
24. avgust 2015 12.36
IndyCar Pocono Auto Racing
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Philadelphia - Nekdanji dirkač formule ena Justin Wilson, v sezoni 2003 je sedél za volanom minardija in jaguarja, se je hudo ponesrečil na preizkušnji serije IndyCar v Allentownu. Splet nesrečnih okoliščin je botroval temu, da mu je kos bolida, ki se je odlomil ob trku mladega 20-letnega tekmeca Sagea Karama pri visoki hitrosti v betonsko ogrado, priletel naravnost v glavo, zaradi česar ga je ravno tako zaneslo s steze.

Po takojšnjem posredovanju reševalcem so 37-letnega Britanca s helikopterjem prepeljali v lokalno bolnišnico, kjer - po informacijah vodstva tekmovanja - leži v kritičnem stanju, v komi in s hudimi poškodbami glave. Do nezgode je sicer prišlo 22 krogov pred koncem 200 krogov dolge dirke na progi v Long Pondu v Pennsylvanii.

»IndyCar je v teh težkih trenutkih z mislimi in molitvami pri Justinu, njegovi družini in celotni ekipi Andretti Autosport,« so zapisali v vodstvu tekmovanja. Zadnja smrtna nesreča v seriji IndyCar se je zgodila pred štirimi leti, ko je v Indianapolisu v množičem trčenju, v katerem je bilo vpletenih kar 15 vozil, življenje izgubil Britanec Dan Wheldon.