Niki Lauda Sebastianu Vettlu: »Velikan!«

Dirk Nowitzki novemu/staremu svetovnemu prvaku v formuli 1: Štiri lovorike zapored!? Neverjeten si!

Objavljeno
27. oktober 2013 16.21
AUTO-PRIX-IND-F1-PODIUM
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

New Delhi - Po osvojitvi četrtega zaporednega naslova svetovnega prvaka se je na Red Bullovega Nemca Sebastiana Vettla usula ploha čestitk, pohval in laskavih besed iz športnih krogov. Najbolj mu bržčas prija kratka, a jedrnata opazka dirkaške ikone Nikija Laude. »Velikan,« ga je brez lažne skromnosti označil Avstrijec.

»Čestitke Sebastianu. Odlična predstava njega in moštva. Zaslužil si je četrti naslov,« mu je zaploskal Michael Schumacher, ki pa je še vedno korak pred njim, saj se je med letoma 2000 in 2004 veselil kar petih zaporednih šampionskih naslovov, skupaj pa sedmih. Tudi Alain Prost ni skoparil s pohvalami na Nemčev račun: »Verjamem, da ta naslov ni njegov zadnji. Letos si je zagotovil nekaj izjemnih zmag, nekatere so bile celo med najlepšimi v njegovi karieri.« Roko je novemu/staremu svetovnemu prvaku stisnil njegov prvi izzivalec letos, Ferrarijev Španec Fernando Alonso: »Čestitke njemu in vsem pri Red Bullu, drugi del sezone je bil zanje fantastičen, bili so močni, konstantni, dominantni.«

Tudi predstavniki drugih športnih panog so le odprtih ust spremljali letošnji šov 26-letnega Nemca. »Štiri lovorike zapored!? Neverjeten si,« se mu je priklonil zvezdnik košarkarske lige NBA Dirk Nowitzki. »Kakšen športnik! Ponovno svetovni prvak, čestitke Sebastianu,« pa je na twitterju čivknil nogometni as Lukas Podolski.