Ogier bo testiral Red Bullov dirkalnik F1

Nov izziv čaka štirikratnega zaporednega svetovnega prvaka v reliju že ta teden na dirkališču Red Bull Ring.

Objavljeno
20. junij 2017 09.24
J. P.
J. P.

Spielberg - Štirikratni zaporedni svetovni prvak v reliju, M-Sportov Francoz Sebastien Ogier, je - po poročanju španske Marce - tik pred novim velikim kariernim izzivom: v prihodnjih dneh bo namreč sédel za volan Red Bullovega dirkalnika formule ena, avstrijski proizvajalec energijskih napitkov mu bo to omogočil kot njegov osebni sponzor.

Triintridesetletni Ogier se bo preizkusil že ta teden na dirkališču Red Bull Ring v Spielbergu, s čimer se bo pridružil velikim asom relija, ki so v preteklosti ravno tako že sedeli v bolidu formule ena - pokojnemu Škotu Colinu McRaeju, Fincu Mikku Hirvonenu in slovitemu rojaku Sebastienu Loebu.

Ogier se je sicer v kombinacijah za testiranje elitnega dirkalnika pojavil že konec lanskega leta, ko mu je sodelovanje - enako kot italijanskemu »doktorju« v kraljevskem motociklističnem razredu moto gp Valentinu Rossiju - ponudil vodilni konstruktor Mercedes. Najbolj znani dirkač, ki se je podal v nasprotno smer, torej iz F1 v reli, je kajpak nesrečni Poljak Robert Kubica.