Gajserju bosta v Švici družbo delala še brata Irt

Najboljši slovenski motokrosist po poškodbi še išče zmagovite občutke, trda proga v Švici bi mu morala ustrezati.

Objavljeno
11. avgust 2017 13.08
Državno - pokalno prvenstvo v motokrosu, razred MX Open. Tim Gajser št.243 med zmagovito vožnjo. Prilipe pri Brežicah, Slovenija 9.april 2017. [motokros,državna prvenstva,Gajser Tim,športniki,motoristi,šport]
L. Z.
L. Z.
Ljubljana - Švica bo ta konec tedna gostila petnajsto dirko za svetovni pokal v motokrosu. V kategoriji MXGP bo slovenska zasedba spet močnejša, točke bosta poleg Tima Gajserja lovila še brata Jernej in Peter Irt.

Timu Gajserju, ki se je v seštevku prvenstva zaenkrat ustalil na petem mestu, se stvari po poškodbi nikakor ne sestavijo. Na Češkem je s tretjim mestom in borbeno vožnjo nakazal, da je vrnil med najboljše, v Belgiji pa je bil uvrščen tik za deseterico.

"Na treningu se Tim pelje zelo dobro, ima hitrost, ve kaj dela, na tekmi pa se stvari nekako ne sestavijo, kot bi se morale. Če bo poslušal nasvete in bo vožnjo s treningov prenesel še na tekmo, bodo prišli tudi rezultati. V Švici je trda podlaga, enaka kot pri nas, zato proga Timu in ostalim našim fantom ne bi smela povzročati težav," je napovedal Timov oče in trener Bogomir Gajser, ki bo po dirki v Švici razkril imena treh motokrosistov, ki bodo oktobra pod njegovim selektorskim vodstvom zastopali slovensko reprezentanco na dirki za pokal narodov v Veliki Britaniji, poroča STA.

Brata Irt v na prejšnji dirki v Belgiji nista tekmovala, zato se še toliko bolj veselita nove dirke. Peter Irt ocenjuje, da se "z nekaj športne sreče lahko nadeja solidnega rezultata," njegov starejši brat Jernej pa si želi uvrstitve do 25. mesta.

Vodilni motokrosist prvenstva, Italijan Antonio Cairoli, ima pet dirk pred koncem sezone že skoraj za dve dirki prednosti pred Nizozemcem Jeffreyjem Herlingsom, ki še ni opustil misli na naslov prvaka. Gajserja do prve trojice trenutno loči 86 točk. Lani se je zmage v Švici veselil Cairoli, Gajser pa je bil drugi.

Kvalifikacije bodo v soboto ob 17.10. Prva vožnja dirke bo v nedeljo ob 14. uri, druga ob 17. uri.