Pred trojico favoritov tokrat Maverick Viñales

Drugi danj motociklističnih testiranj v Avstraliji so se za Špancem zvrstili Marc Marquez, Jorge Lorenzo in Valentino Rossi.
Objavljeno
18. februar 2016 21.14
J. P.
J. P.

Phillip Island - Drugi dan testiranj motociklistov na avstralskem Phillip Islandu, kamor so se dirkači kraljevskega razreda moto gp preselili iz Sepanga, je vendarle ponudil nekoliko bolj verodostojna razmerja moči pri vrhu kot prvi, ko je najboljši iz velike četverice, italijanski »doktor« Valentino Rossi (yamaha), zasedel šele šesto mesto.

Tokrat je bil na sprva mokri, po več kot dveh urah pa vendarle tudi osušeni stezi presenetljiv zgolj zmagovalec, Suzukijev Španec Maverick Viñales, ki je bil ves dan blizu vrha, prav v zadnjem poskusu pa si je pokoril konkurenco na čelu s tremi favoriti, ki so zaostali od 16 do 28 stotink: rojakom pri Hondi Marcom Marquezom ter Yamahinima asoma, svetovnim prvakom Jorgejem Lorenzom in Rossijem.

Iz elitne četverice je nekoliko več zaostal zgolj še drugi Hondin Španec Dani Pedrosa, ki je bil eden tistih, ki jih je spodneslo v četrtem, počasnem desnem 180-stopinjskem zavoju, vendar pa jo je k sreči odnesel brez posledic. Naposled je vpisal osmi čas dneva, zanimivo pa je, da se je kar deseterica najhitrejših zgnetla v manj kot devet desetink, šesto- in desetouvrščenega je ločilo pičlih 14 stotink. Včeraj najhitrejši Ducatijev Italijan Danilo Petrucci je tokrat vpisal zgolj štirinajsti rezultat.

IZIDI DRUGEGA DNE TESTIRANJ

1. Maverick Viñales (Špa, suzuki) 1:29,131
2. Marc Marquez (Špa, honda) 0,161
3. Jorge Lorenzo (Špa, yamaha) 0,226
4. Valentino Rossi (Ita, yamaha) 0,273
5. Cal Crutchlow (VB, honda) 0,540
6. Hector Barbera (Špa, ducati) 0,723
7. Andrea Iannone (Ita, ducati) 0,726
8. Dani Pedrosa (Špa, honda) 0,786
9. Scott Redding (VB, ducati) 0,810
10. Bradley Smith (VB, yamaha) 0,861