Pri odkritju minule sezone Force Indii predstavili dirkalnik

V minuli sezoni SP formule 1 sta Sergio Perez in Nico Hülkenberg moštvu zagotovila 4. mesto v konstruktorski razvrstitvi.

Objavljeno
22. februar 2017 18.30
Britain F1 Force India
J. P.
J. P.

Silverstone - Po izjemno uspešni minuli sezoni, ki jo je v konstruktorski razvrstitvi končala na odličnem četrtem mestu (višje v zgodovini še ni bila) zgolj za »sveto trojico« Mercedes-Red Bull-Ferrari, so pri ekipi svetovnega prvenstva formule ena, Force Indii, danes v Silverstonu uradno odkrili nov bolid za prihajajoče tekmovalno leto. VJM10, ki ga bo še naprej poganjal Mercedesov motor, se od predhodnika razlikuje po spremenjenem nosu in pokrovu motorja. Prva testiranja moštvo čakajo v Barceloni v ponedeljek, mesec dni pred avstralskim začetkom tekmovalne sezone.

Vodja ekipe Vijay Mallya, indijski poslovnež in politik, po fantastični sezoni, v kateri sta se Force Indiina dirkača Sergio Perez in Nico Hülkenberg (sezono sta končala na sedmem oziroma devetem mestu) skupno dvakrat povzpela celo na zmagovalni oder, svari pred previsokimi pričakovanji: »Obljuba, da bomo ponovili lanske rezultate, ne bi bila realna. Seveda si tega želimo, zavedamo pa se, da bo težko. Ustvarili smo si ugled, ki ga v novi sezoni seveda ne nameravamo zapraviti.« Za volanom ostaja Mehičan, medtem ko je Nemca, ki se je preselil k Renaultu, zamenjal 20-letni Francoz Esteban Ocon, ki je v drugem delu minule sezone pri Minorju zamenjal Ria Haryanta in se na veliki nagradi Brazilije zavihtel do dvanajstega mesta.