Prva nesreča Hamiltona v Mercedesu, a jo je odnesel brez prask

Novi dirkač moštva Mercedes Lewis Hamilton je na testiranjih v Jerezu zletel s proge. Novi dirkač Marussie je Luiz Razia.

Objavljeno
06. februar 2013 11.50
Posodobljeno
06. februar 2013 12.00
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Jerez - Britanski voznik formule 1, Lewis Hamilton, je nesrečno začel sezono 2013. Le dve uri potem, ko so organizatorji odprli dirkališče v Jerez de la Frontieri je Hamilton s svojim mercedesovim bolidom v 15 krogu testiranj zletel s proge in lažje poškodoval vozilo. Razlog za nesrečo ni znan, dirkač pa je ostal nepoškodovan, piše STA.

V ekipi Mercedesa z modelom AMG F1 res nimajo sreče. Zapletlo se je že prvi dan testiranj, ko je drugi voznik Nemec Nico Rosberg sicer opravil 14 krogov na skoraj 4,5 kilometra dolgem španskem krogu, nato pa je vozilo obstalo na asfaltu. Tako kot danes so morali prireditelji na progo poslati pomoč, da so bolid spravili v bokse.

Na novem bolidu se je pokvarila elektronika, kar bodo mehaniki hitro popravili, bolj pa tarnajo nad dejstvom, da so morali oba dneva predčasno prekiniti trening, zato so dobili premalo informacij za izboljšave na dirkalniku.

Brazilec Razia bo voznik Marussie v F1

Brazilski novinec Luiz Razia je postal novi voznik ekipe Marussia v formuli ena in se je pridružil Britancu Alexu Chiltonu. Triindvajsetletnik, ki je bil rezervni voznik te ekipe leta 2010, je nasledil Nemca Tima Glocka, ki se je sporazumno razšel z Marussio.