Razvpiti najožji zavoj v F1 »izpljunil« Pereza, Verstappen dvakrat na vrhu (VIDEO)

Prosta treninga pred VN Azerbajdžana je nekoliko presenetljivo dobil mladi voznik Red Bulla Max Verstappen. 

Objavljeno
23. junij 2017 16.56
J. P., N. Gr.
J. P., N. Gr.

Baku - Velika nagrada Azerbajdžana v Bakuju, osma postaja v koledarju svetovnega prvenstva formule ena, je letos prvič našla mesto med dirkaško elito, že na uvodnem treningu pa poskrbela za precej razburljivosti po zaslugi Force Indiinega Mehičana Sergia Pereza, ki je deset minut pred koncem prekinil dogajanje na stezi po trku z desno stranjo bolida v zaščitno ogrado razvpitega najožjega osmega zavoja v formuli ena. Rdeča zastava je za debelih pet minut zaustavila trening, ki nato ni več postregel s spremembami pri vrhu.

Vse od Bahrajna so bili na prostih treningih vselej najhitrejši dirkači Mercedesa ali Ferrarija, danes sta vse v kozji rog uvodoma poslala Red Bullova voznika, mladi Nizozemec Max Verstappen je za skoraj pol sekunde odpravil Avstralca Daniela Ricciarda. Blizu je bil zgolj še vodilni v trenutni razvrstitvi svetovnega prvenstva, Ferrarijev Nemec Sebastian Vettel, medtem ko je ostala konkurenca zamudila sekundo ali več. »Srebrni puščici« sta se morali zadovoljiti s petim (Lewis Hamilton) in šestim mestom (Valtteri Bottas) in predse spustiti tudi osmoljenca Pereza, ki je bil do nezgode hitro na progi. 

Na drugem prostem treningu se razmerje moči ni spremenilo, Verstappen se je očitno dobro ujel s progo v Bakuju in še enkrat pokoril konkurenco, tokrat se mu je najbilj približal Bottas, tretji pa je bil drugi voznik Red Bulla Ricciardo. Vettel je končal na skromnem petem mestu, še precej slabše je šlo v drugo Hamiltonu, ki je končal šele na desetem mestu. 

IZIDI PRVEGA TRENINGA

1. Max Verstappen (Niz, red bull) 1:44,410
2. Daniel Ricciardo (Avst, red bull) + 0,470
3. Sebastian Vettel (Nem, ferrari) 0,557
4. Sergio Perez (Meh, force india) 0,988
5. Lewis Hamilton (VB, mercedes) 1,087
6. Valtteri Bottas (Fin, mercedes) 1,327
7. Esteban Ocon (Fra, force india) 1,342
8. Felipe Massa (Bra, williams) 1,558
9. Kimi Räikkönen (Fin, ferrari) 1,590
10. Danil Kvjat (Rus, toro rosso) 2,207