Reli Dakar: Loeb se je s tretjo zmago utrdil na vrhu

Francoski avtomobilist Sebastien Loeb je zmagal na peti etapi relija Dakar, Simon Marčič je bil 109. med motociklisti.

Objavljeno
07. januar 2016 22.46
M. Ž.
M. Ž.

Buenos Aires - Francoski debitant na reliju Dakar Sebastien Loeb še naprej niza vrhunske rezultate in je na današnji peti etapi dosegel že tretjo zmago, s katero se je le še dodatno utrdil na vrhu.

Francoz za volanom Peugeota je bil najhitrejši na 327-kilometrski preizkušnji od Jujuya do Uyunija, ki jo je končal v času 3:32:34, za njim pa sta se zvrstila še dva voznika Peugeota, Španec Carlos Sainz (+0:22) in Francoz Stephane Peterhansel (+3:00).

V skupnem seštevku ima Sebastien Loeb več kot sedem minut prednosti pred Stephanom Peterhanslom (+7:48), tretji je Carlos Sainz (+13:26).

 

Pri motociklistih je slavil Avstralec Toby Price (KTM) pred Slovakom Stefanom Svitkom (KTM; +2:33) in Avstrijcem Matthiasom Walknerjem (KTM; +2:40). Drugo mesto je sicer sprva osvojil Francoz Antoine Meo (KTM; +2:21), ki pa je naknadno prejel petminutni pribitek in zdrsnil na osmo mesto.

Do cilja etape je privozil tudi edini slovenski udeleženec Simon Marčič (KTM), ki ima sicer na napornem tekmovanju kar veliko težav. Doslej najhujše je preživel na sredini četrti etapi, ko je po bližnjem srečanju z avtomobilom grdo padel.

»V ambulanti so me za silo sestavili skupaj. Tu ni rentgena in je nemogoče povedati, kaj točno je natrgano ali zlomljeno, a verjetno so šle ramenske vezi, ključnica je izpahnjena, palec pa po občutku zlomljen. Tako težko mi je, da ni besed. Motor je razsut, kako ga bom usposobil, pa mi ni jasno,« je sporočil slovenski tekmovalec, ki je etapo končal na 109. mestu, z uro in 42 minutami zaostanka.

V skupnem seštevku je na vrhu Portugalec Paulo Goncalves, ki je bil danes šele 12., drugi je Stefan Svitko (+1:45), tretji Toby Price (+1:47), Simon Marčič pa je 95. (+4:12:50).