Reli Dakar: Sainzu in Meu sedma etapa

Na sedmi etapi relija Dakar je med avtomobilisti zmagal Carlos Sainz, med motociklisti pa Antoine Meo.

M. Ž.
sob, 09.01.2016, 20:51

Cordoba - Na vzdržljivostnem reliju Dakar so danes izpeljali sedmo etapo, ki jo je med avtomobilisti dobil Španec Carlos Sainz (Peugeot). Prireditelji Dakarja so imeli danes sicer ponovno težave z vremenom in so zaradi hudih neurij morali začasno prekiniti etapo, ki pa so jo kasneje lahko izpeljali do konca.

Španski voznik je etapo med bolivijskim Uyunijem in argentinskim Saltom končal v času 3:19:03, drugo mesto je osvojil Francoz Sebastien Loeb s Peugetom (+0:38), tretje pa Katarec Nasser al-Attiyah z Minijem (+3:22).

Na današnji etapi se je zgodila tudi nesreča s smrtnim izidom. Francoski dirkač Lionel Baud je s svojim avtomobilom zadel enega izmed gledalcev, ki se je zaradi slabe vidljivosti znašel na progi, in po trku podlegel poškodbam. »Nesreča se je zgodila na 82. kilometru hitrostne preizkušnje na ozemlju Bolivije, ko je tekmovalec s startno številko 409 Lionel Baud zadel 63-letnega moškega, ki je bil na progi. Zdravstvena služba relija ni pri tem mogla storiti ničesar,« so sporočili prireditelji Dakarja.

V skupnem seštevku je vodstvo prevzel Sebastien Loeb, drugi je njegov rojak Stephane Peterhansel s Peugetom (+2:22), tretji pa Carlos Sainz (+4:50).

Meo najboljši med motociklisti

Pri motociklistih je skrajšano 336-kilometrsko etapo prvi končal Francoz Antoine Meo na motociklu KTM (2:27:27), drugi je bil Argentinec Kevin Benavides s Hondo (+1:53), tretji pa Portugalec Paulo Goncalves s Hondo (+1:57). Edini slovenski predstavnik Simon Marčič je s svojim motociklom znamke KTM zasedel 77. mesto (+43:50).

V skupnem seštevku vodi Paulo Goncalves (22:52:30) pred Avstralcem Tobyjem Priceom (KTM; +3:12) in Slovakom Stefanom Svitkom (KTM; +9:24). Simon Marčič pa je 89. (+7:56:13).

Prijavi sovražni govor