Reli Dakar: Stanovnik 42. v sedmi etapi

Miran Stanovnik je v sedmi etapi vzdržljivostnega relija Dakar osvojil 42. mesto, zmagal je Španec Joan Barreda Bort.

Objavljeno
12. januar 2014 22.16
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

La Paz - Dirkači na vzdržljvostnem reliju Dakar so danes opravili s sedmo, 768-kilometrsko etapo, v kateri je med motociklisti zmagal Španec Joan Barreda Bort (Honda).

Španec je v cilj prispel s časom 3:28:41 in za štiri minute prehitel rojaka Marca Como na motociklu znamke KTM (+4:03), tretji je bil Francoz Cyril Despres z Yamaho (+5:35).

Edini preostali slovenski predstavnik Miran Stanovnik (KTM) je etapo končal na 42. mestu, z zaostankom 35 minut in 51 sekund.

»Takšnih etap ne maram preveč. Dirkali smo po obronkih gora, po spolzkih makadamih in po suhih strugah rek, mestoma zalitih z blatom. Zato sem vozil z nekim srednjim ritmom, ne prehitro in tudi ne počasi,« je o etapi povedal Stanovnik.

V skupnem seštevku je v vodstvu Coma, ki ima več kot 38 minut prednosti pred današnjim zmagovalcem Bortom (+38:14), tretji je Španec Jordi Viladoms na motociklu KTM (+1:16:03), Miran Stanovik pa je 29. (+6:53:38).

Med avtomobilisti, ki so morali prevoziti 533 km hitrostnih preizkušenj, pa je bil danes najboljši Španec Carlos Sainz pred Katarcem Nasserjem Al-Attiyahom in Francozom Stephanom Peterhanslom. Skupno vodi Španec Nani Roma, drugi Peterhansel ima 31 minut zaostanka, tretji je Južnoafričan Giniel De Villiers.