Reli Monte Carlo: Rok Turk vse višje (VIDEO)

Vodilni Sebastien Ogier ima pred prvim zasledovalcem Krisom Meekom le 10 sekund naskoka, Robert Kubica v drevo.

Objavljeno
23. januar 2016 00.09
AUTO-RALLY-MONTE-CARLO

Ljubljana - Idrijska posadka Rok Turk-Enej Ložnar je s peugeotom 208 R2 uspešno premagala tudi vse skrite pasti drugega dne slovitega relija Monte Carlo, uvodne preizkušnje nove sezone svetovnega prvenstva. Po polovici dirke, osmih od šestnajstih »brzincev«, v generalni razvrstitvi drži 49. mesto, kar je povsem skladno z napovedmi, da bi rada ciljno črto prečkala v najboljši šestdeseterici. V svojem razredu RC4 je sedma.

»Še en dan se je zaključil in dirka upravičuje svoje ime! Izbira pnevmatik je tako raznolika kot francoska solata. V vrsti smo stali štirje dirkalniki, vsak z različnimi pnevmatikami, a na koncu vsi v štirih sekundah. Dan je minil brez kritičnih situacij, počasi dvigujeva ritem, jutri naju čaka odločilni del,« je s prizorišča sporočil sovoznik Ložnar.

V vodstvu je svetovni prvak, Volkswagnov Francoz Sebastien Ogier, ki pa pred prvim izzivalcem, Citroënovim Britancem Krisom Meekom, nima prav izdatne prednosti - manj kot deset deskund! Že tretjeuvrščeni moštveni kolega Jari-Matti Latvala pa za vodilnim zaostaja debelo minuto. Kratko je vnovič potegnil nekdanji dirkač formule ena, Poljak Robert Kubica, ki je na enem od poledenelih zavojev s svojim fordom fiesto RS zdrsnil s proge in trčil v drevo, k sreči pa je trpela zgolj pločevina. Jutri se slovita »monaška ruleta« nadaljuje s petimi hitrostnimi preizkušnjami.

IZIDI RELIJA MONTE CARLO, PO DRUGEM DNEVU (8/16 HP)

1. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Fra, VW polo) 1;29:06,1
2. Kris Meeke/Paul Nagle (VB/Irs, citroën DS3) + 9,5
3. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Fin, VW Polo) 1:08,1
4. Andreas Mikkelsen/Anders Jäger Synnevag (Nor, VW Polo) 1:33,8
5. Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Bel, hyundai i20) 1:47,8
6. Mads Østberg/Ola Fløene (Nor, ford fiesta RS) 2:18,5
7. Dani Sordo/Marc Marti (Špa, hyundai i20) 3:07,8
8. Stephane Lefebvre/Gabin Moreau (Fra, citroën DS3) 3:32,0
49. Rok Turk/Enej Ložnar (Slo, peugeot 208 R2) 26:39,5