Turk in Ložnar dobro opravila z »ogrevanjem« pred relijem Monte Carlo

Slovenska reli posadka Rok Turk in Enej Ložnar je sinoči opravila s preizkusom terena pred uvodnim relijem sezone za SP.

G. L.
čet, 21.01.2016, 09:36

Monte Carlo - Roka Turka in Eneja Ložnarja čaka danes premierni štart na reliju za svetovno prvenstvo v Monte Carlu, edina slovenska posadka v elitni konkurenci pa je že sinoči opravila s »shakedownom« oziroma ogrevanjem pred uradnim začetkom tekmovanja. Slovenca sta v mešanici blata, snega in ledu v bližini mesta Gap s svojim Peugeotom zasedla tretje mesto.

Ker je bil to njun sploh prvi preizkus na ravni svetovnega prvenstva, sta bila z doseženim zadovoljna. »Preizkusila in nastavila sva dirkalnik, obenem pa tudi dodobra izkusila, kakšne razmere naju čakajo na cesti v prihodnjih dneh. Zavedava se, da je bil to šele začetek, a že komaj čakam, da se zapeljeva čez štartno rampo v Monaku in se lotiva hitrostnih preizkušenj,« je pred začetkom relija dejal Turk.

Najboljši čas v absolutni konkurenci je dosegel Britanec Kris Meeke s Citroenom, drugi je bil branilec naslova Francoz Sebastien Ogier s Volkswagen Polom-R, tretji pa Španec Dani Sordo s Hyundaijem.

Povezane novice

Na monaški ruleti tudi Turk
21. januar ob 12:00
Reli: Začetek sezone v Monte Carlu. Idrijčana želita med 60.
Prijavi sovražni govor