Renault predstavil dirkalnik in zasedbo za sezono 2016

Dirkaško moštvo Renault je v Guyancourtu razkrilo dirkalnik in sestavo ekipe za prihajajočo sezono formule ena.

Objavljeno
03. februar 2016 15.19
M. Ž.
M. Ž.

Guyancourt - Dirkaško moštvo Renault, ki se letos vrača v karavano formule ena, je v francoskem kraju Guyancourt opravilo predstavitev dirkalnika in dirkačev za sezono 2016. Moštvo se bo imenovalo Renault Sport F1.

Renault bosta zastopala Britanec Jolyon Palmer in Danec Kevin Magnussen, rezervni dirkač pa je Francoz Esteban Ocon. 25-letni Palmer še nima izkušenj z dirkanjem v formuli ena, medtem ko je dve leti mlajši Magnussen že vozil v sezonah 2014 in 2015 ter kot član Mclarna na 20 tekmah osvojil 55 točk.

Vodilni možje so predstavili tudi svoj dirkalnik, imenovan RS16. Na njem prevladuje črna barva, monotonost pa razbijajo rumeni vzorci. Pod ohišjem se skriva Reunaltov motor V6.

»Zavedamo se, da bomo na začetku sezone v slabšem položaju kot prvak formule ena, vendar pa verjamemo, da bomo z našim talentom zmanjšali to razliko. Naš cilj je, da se na vsaki dirki enakovredno borimo za najvišja mesta, kar pa se seveda še ne bo zgodilo v tej sezoni,« je na predstavitvi povedal predsednik Renaulta Carlos Ghosn.