Rok Turk navdušen nad sedmim mestom in irsko pokrajino

Idrijski dirkač se je na reliju za evropsko prvenstvo po Irski uvrstil globoko v zgornjo tretjino nastopajočih v razredu ERC3.

Objavljeno
06. april 2015 19.53
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport

Belfast - Idrijska dirkaška posadka Rok Turk-Blanka Kacin (peugeot 208 R2) se je izkazala na reliju za evropsko prvenstvo po Irski, saj je zasedla sedmo mesto v razredu ERC3. Skoki in prevoji, hitri odseki cest in bliskovito spreminjajoče se vremenske razmere so bili velik izziv za dvojico, ki se je z njim pogumno spopadla, nabirala nove izkušnje in dosegala vse boljše čase.

V petek zjutraj je bilo poleg Roka in Blanke na štartu še kar 21 posadk razreda ERC3. Neizprosen boj za čim boljše uvrstitve in točke evropskega prvenstva se je bil vse do zadnjega »brzinca« dan pozneje, ko so o končnih dosežkih po 215 kilometrih hitrostnih preizkušenj odločale sekunde. In Idrijčana sta končala globoko v zgornji tretjini vseh nastopajočih.

»Zelo sem zadovoljen, skupaj z ekipo OPV se nam je posrečilo doseči odličen rezultat in prav v užitek mi je bilo dirkati po specifičnih irskih cestah. Borba za sekunde vse do cilja z vrhunskimi tekmeci, atraktivni skoki čez mnoge prevoje in čudovita irska pokrajina so name pustili zelo lep vtis,« se je v cilju smejalo 33-letnemu Idrijčanu, ki ga nov izziv v koledarju evropskega prvenstva čaka v začetku junija na Azorih.