Rossi gre na CAS

Italijanski motociklistični doktor bo pravico iskal tudi na mednarodnem športnem razsodišču v Lozani.

Objavljeno
30. oktober 2015 16.55
MOTORCYCLING-PRIX/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Lozana - Resda se je pred zadnjo dirko sezone svetovnega prvenstva vodilni motociklist v razredu moto gp, Yamahin Italijan Valentino Rossi, potegnil nazaj in se odločil za nastop na finalu v Valencii, pa bo po kazni zaradi incidenta v Sepangu vendarle iskal pravico tudi na mednarodnem športnem razsodišču (CAS) v Lozani.

V Maleziji si je, kot je znano, italijanski »doktor« v bližnjem srečanju s Hondinim Špancem Marcom Marquezom pomagal tudi z nogo in dosti mlajšega tekmeca spravil v pesek, zaadi česar so mu za zeleno mizo dodelili tri kazenske točke in posledično zadnji štartni položaj na sklepni letošnji preizkušnji v Valencii, pred katero ima pred prvim izzivalcem, moštvenim kolegom Jorgejem Lorenzom, sedem točk naskoka.

Pri CAS so danes sporočili, da so prejeli Rossijevo pritožbo na kazen, odločitev pa bo padla najpozneje do 6. novembra, torej dva dni pred finalom sezone. »Vale« sicer zahteva, naj mu kazen ublažijo na zgolj eno kazensko točko ali kar izničijo, s čimer mu v Valencii ne bi bilo treba začeti iz zadnjega štartnega položaja.