Rossija bo v Aragoniji nadomestil nizozemski novinec

Italijanskemu motociklističnemu »doktorju« se želja, da bi se vrnil že prihodnji konec tedna, ne bo uresničila.

Objavljeno
11. september 2017 22.59
J. P.
J. P.

Rim - Enako kot minuli konec tedna v Misanu italijanskega motociklističnega »doktorja« Valentina Rossija, Yamahinega veterana v kraljevskem razredu moto gp, zaradi poškodbe ne bo niti na prihodnji preizkušnji svetovnega prvenstva, veliki nagradi Aragonije v Alcanizu, na kateri doslej ni še nikdar opravil s konkurenco. Razlika pa bo v tem, da ga bo čez dva tedna nadomestil nov dirkač, 24-letni nizozemski debitant Michael van der Mark, sicer Yamahin voznik v razredu superbike.

»Vesel sem ponujene priložnosti. Še nikdar nisem sedel na motorju za moto gp, zato bo zame to popolnoma nova izkušnja. Jasno mi je, da ne bo enostavno, saj bom v Alcaniz pripotoval brez testiranj in treningov, vseeno pa verjamem, da bom to izjemno priložnost znal optimalno izkoristiti,« je prepričan Nizozemec, ki si je doslej kilometrino nabiral zgolj v obeh nižjih motociklističnih razredih, a je od tedaj minilo že šest let. Sicer pa se lahko pohvali s tremi zmagami na vzdržljivostnem svetovnem prvenstvu v Suzuki.

Rossi se je sicer, kot poroča STA, poškodoval pred desetimi dnevi pri padcu z motorjem za enduro, zlomljeno nogo pa so mu utrdili z vijaki in oporo. Zdravniki so mu svetovali vsaj enomesečni prisilni počitek, a je italijanski virtuoz takoj napovedal, da bo skušal čas okrevanja skrajšati in se morda vrniti že v Aragoniji. Ne bo se mu izšlo, so pa iz Yamahe sporočili, da okreva dobro in brez zapletov, vrnil pa naj bi se sredi oktobra na veliki nagradi Japonske v Motegiju.