Schumacherjeva hči navdušila v slogu divjega zahoda

Medtem ko gre Mick po očetovih dirkaških stopinjah, se Gina Schumacher navdušuje nad konjeništvom.

Objavljeno
15. avgust 2015 13.11
EQUESTRIAN-GER-REINING-EUR
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ženeva - Nekdanji svetovni prvak formule 1 Michael Schumacher počasi in daleč od oči javnosti okreva po hudi poškodbi glave, medtem pa njegova otroka že počasi vstopata na športno sceno. Sin Mick je nase že večkrat opozoril v dirkaških avtomobilih, saj se preizkuša v nižjih kategorijah formul, hči Gina pa je bolj navdušena nad konjeniškim športom.

Tako je že nastopila tudi na evropskem prvenstvu v dresurnem jahanju v Aachnu in v demonstracijskem programu in navdušila ljubitelje tega športa. Sicer že dvakratna mladinska evropska prvakinja je nastopila kot gostja in prikazala  spretnosti v slogu divjega zahoda. Oblečena v kavbojska oblačila je tudi povsem obvladovala njej neznanega konja.

»Zelo je bila počaščena, je pa tudi zelo uživala,« je povedala menedžerka družine Schumacher Sabine Kehm. Njen nastop je pozorno spremljal tudi selektor nemške reprezentance v dresurnem jahanju Nico Hörmann. »Gre za izjemen talent in pozorno spremljamo njen razvoj,« je o najstniški hčeri sedemkratnega svetovnega prvaka dejal trener.