Schumi ni več v smrtni nevarnosti

Po navedbah vira blizu Schumacherjevi družini je nekdanji dirkaški as vendarle izven smrtne nevarnosti.

Objavljeno
06. januar 2014 21.49
Posodobljeno
06. januar 2014 21.49
MOTOR-RACING/SCHUMACHER
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Grenoble - Po poročanju spletnih edicij visokonakladnih časnikov, nemškega Bilda in italijanske Gazzette, je osem dni po smučarski nesreči v Meribelu končno zasvetil žarek upanja za sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli ena Michaela Schumacherja. Zdravstveno osebje v univerzitetni kliniki v Grenoblu, v kateri 45-letni Nemec še naprej leži v umetni komi, naj bi na čelu z vodjo anestezije Jeanom-Francoisem Payenom prvič doslej z gotovostjo zatrdilo, da je nekdanji dirkaški as vendarle izven smrtne nevarnosti. Vir blizu družine je namreč novinarjem zaupal: »Zelo smo olajšani, dramatični trenutki so mimo.«

Do danes je namreč veljalo, da je Schumijevo stanje kritično, a stabilno, da pa se še ni rešil iz najhujšega, kot je v skopem sporočilu sedmi sili nazadnje pojasnila Nemčeva menedžerka in predstavnica za stike z javnostjo Sabine Kehm. Po najnovejših podatkih je bilo Michaelovo stanje še v petek nespremenjeno, da pa se je čez vikend stabiliziraro do tolikšne mere, da možje v belem lahko napovedo, da se bo ikona formule ena vendarle izvlekla. In čeprav je pot do popolnega okrevanja še zelo dolga, je upanje zdaj spet vzniknilo.

Corinna Schumacher: Mediji, pustite nas pri miru!

Prek Kehmove pa se je danes oglasila tudi Schumacherjeva žena Corinna, ki je še enkrat zaprosila za spoštovanje družinine zasebnosti. »Podprite nas, prosim, pri našem skupnem boju z Michaelom. Zame je pomembno, da pustite zdravnike in ostalo bolnišnično osebje, da delajo temeljito in v miru,« je v sporočilu za javnost zapisala Schumijeva soproga, ki je predstavnike sedme sile pozvala, naj zapustijo prostore univerzitetne klinike v Grenoblu, v kateri že devet dni v umetni komi leži nekdanji as formule ena. »Zaupajte zdravniškim poročilom in nas pustite pri miru,« je dodala.

Posnetek s čelade je uporaben

Eden od virov blizu preiskovalcem Nemčeve smučarske nesreče, ki želi ostati neimenovan, pa je že dan pred jutrišnjo novinarsko konferenco, ko bodo (predvidoma ob 11. uri) javno obelodanili izsledke preiskave o tragični nezgodi v Meribelu, razkril, da je kamera na čeladi na Schumijevi glavi preiskovalnim organom precej olajšala delo. »Med nezgodo je bila vklopljena, posnetek na njej je uporaben, gre torej za pomemben dokument,« je poudaril anonimni vir, ki pa ni želel razkriti podrobnosti, predvsem hitrosti, s katero je Schumacher smučal na neurejeni progi v Meribelu.