Sebastien Loeb zadržal vodstvo na Dakarju

Četrto etapo na reliju Dakar je dobil Stephane Peterhansel, skupno vodi Sebastien Loeb. Joan Barreda prevladuje med motociklisti.

Objavljeno
06. januar 2016 21.57
G. L., STA
G. L., STA
Buenos Aires - Dirkače na slovitem reliju Dakar je danes čakala 429 kilometrov dolga četrta etapa s ciljem v argentinskem mestu Jujuy. Pri avtomobilistih je zmagal Francoz Stephane Peterhansel, skupno vodstvo pa je ohranil njegov rojak, sicer devetkratni svetovni prvak v reliju Sebastien Loeb. Med motociklisti je bil najhitrejši Španec Joan Barreda Bort, ki vodi tudi skupno.

Loeb je danes s svojim Peugeotom 2008 danes zasedel tretje mesto za moštvenima kolegoma Peterhanslom in Špancem Carlosom Sainzem. Loeb, ki na Dakarju sodeluje prvič, je dobil ponedeljkovo in včerajšnjo etapo ter dokazal, da se lahko enakovredno kosa z večkratnima zmagovalcema Dakarja Peterhanslom in Sainzem.

Lanski zmagovalec, Katarec Nasser Al-Attiyah, je trenutno na četrtem mestu, s svojim Minijem je v primerjavi z Loebom danes izgubil nove štiri minute in pol.

Med motociklisti je bil vnovič najhitrejši Španec Joan Barreda Bort pred Portugalcem Pauloom Goncalvesom in rojakom Rubenom Fario. Barreda ima pred drugouvrščenim Goncalvesom v skupnem seštevku skoraj dve minuti naskoka. Edini Slovenec na reliju Simon Marčič je s svojim motociklom znamke KTM v cilj prišel na 89. mestu, skupno je 78.

Jutrišnja peta etapa bo voznike preko 327 kilometrov vodila iz argentinskega Jujuyja do Uyunija v Boliviji.