Slovenska posadka tretja v pokalu Mitropa

Tim Novak in Uroš Ocvirk sta nemški reli ADAC 3-Städte 2015 končala na odličnem 10. mestu v generalni razvrstitvi.

Objavljeno
25. oktober 2015 08.12
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Haarbach - Slovenska avtomobilistična posadka Tim Novak-Uroš Ocvirk (škoda fabia R2) se je izkazala tudi na zadnjem izzivu letošnje sezone, nemškem reliju ADAC 3-Städte 2015, saj je v generalni razvrstitvi končala na odličnem desetem mestu med 74. »preživelimi« posadkami, za domačima zmagovalcema Fabianom Kreimom in Frankom Christianom (škoda fabia R5) pa zaostala sedem minut in tri četrt. Za nameček sta bila peta v mednarodnem pokalu Mitropa, v skupnem seštevku katerega sta tako napredovala na končno tretje mesto.

»Če so naši izračuni pravlni, si deliva tretje mesto z Aleksom Humarjem, saj imamo enako število osvojenih točk, s tem pa tudi prvo mesto med dirkalniki na prednji pogon. Zato sem z zaključkom sezone več kot zadovoljen,« je poudaril 21-letni Novak. Za nameček so slovenski dirkači ponovili uspeh iz leta 2012 in vnovič osvojili pokal narodov.

Nemški reli je bil s skupno dolžino 333 kilometrov, od tega so hitrostne preizkušnje zavzele 122 kilometrov, dokaj zahteven zalogaj. »Petkova 'brzinca' sta bila nenormalno spolzka, kar me je presenetilo, saj smo vozili po novem asfaltu. Sobotni izziv je bil obdržati hitrost na hitrih odsekih in se izogibati težavam. Ob koncu bi se znova rad zahvalil idrijski ekipi IK Sport, saj je fabia delovala odlično,« je zaključil eden najobetavnejših dirkačev stare celine.