Slovenski spidvejisti izpadli iz kvalifikacij za SP

Kvalifikacijske dirke v ciklusu svetovnega in evropskega prvenstva posameznikov v speedwayu se niso končale po godu Slovencem.

Objavljeno
03. maj 2015 23.32
Speedway
G. L., Delo.si, STA
G. L., Delo.si, STA
Ljubljana - Ta konec tedna je bil v znamenju kvalifikacijskih dirk v ciklusu svetovnega in evropskega prvenstva posameznikov v speedwayu. Slovenski tekmovalci se niso prebili v nadaljevanje.

Že v petek sta v bila v madžarskem Debrecenu neuspešna Žiga Kovačič (KST Brežice) in Aleksander Čonda (ST Lendava). Na kvalifikacijski dirki za preboj na evropsko challenge dirko, ki bo 30. maja v Petišovcih pri Lendavi, se nobenemu od njiju ni uspelo uvrstiti med prvo peterico.

Ista tekmovalca sta bila neuspešna tudi včeraj v hrvaškem Goričanu. V prvem kolu kvalifikacij svetovnega prvenstva posameznikov, ki se bodo skozi sezono borili za vstop v serijo Speedway Grand Prix, je Kovačič osvojil točko, ko je v eni od voženj premagal Krčana Denisa Štojsa, ki je nastopil kot rezerva in na koncu pristal na 15. mestu. Čonda je dirko pričel s padcem in diskvalifikacijo, do konca dirke pa zbral tri točke in se uvrstil le mesto višje od Kovačiča. Na dirki je kot rezerva dvakrat štartal tudi Ljubljančan Nick Škorja, a tudi 16 letnik je na svojem debiju med svetovnimi asi ostal brez točkovnega izkupička.

Sobota je bila dan resnice tudi za tretjega slovenskega predstavnika, Jerneja Pečnika iz AMTK Ljubljana, ki se je na kvalifikacijah za SP meril v avstrijskem St. Johannu, kjer je privozil točko in zaključil kvalifikacije na 15. mestu.

Zadnji slovenski predstavnik, Maks Gregorič (AMTK Ljubljana), pa je svojo priložnost iskal v italijanskem Lonigu. S petimi točkami se tudi on ni prebil višje od dvanajstega mesta, za napredovanje je bilo potrebno privoziti med prvo sedmerico.