Žagar deveti v Tampereju, zmaga za Pedersena

Matej Žagar je na drugi tekmi svetovnega prvenstva v spidveju ostal brez polfinalnega nastopa.

Objavljeno
16. maj 2015 16.47
hočevar speedway
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Tampere - Najboljši slovenski spidvejist Matej Žagar je na drugi dirki svetovnega prvenstva sezone v Tampereju osvojil deveto mesto. Zmage se je veselil Danec Nicki Pedersen, ki je v finalu ugnal Britanca Taia Woffindna in Šveda Andreasa Jonssona.

Za Žagarja, ki je danes ostal brez polfinalnega nastopa, 9. mesto pa osvojil zavoljo sedmih osvojenih točk, je bila današnja dirka razočaranje. Sploh če upoštevamo, da je slovenski spidvejist ravno na tem prizorišču lani osvojil svojo krstno zmago, na letošnjo preizkušnjo pa prišel kot vodilni v svetovnem prvenstvu. Žagar je namreč dobil tudi prvo letošnjo dirko na Poljskem.

Za uvrstitev med osmerico najboljših in s tem uvrstitev v boje za zmago mu je zmanjkalo le malo. V prvih dveh vožnjah je ostal brez točk, v tretji je dobil eno, zadnjo vožnjo pa je po prenastavitvah na motorju končal na prvem mestu, a je bilo to vseeno premalo za napredovanje.

»Končno smo ugotovili, kako nastaviti motor, na zadnjem kolesu smo vzeli za dva zoba manjši zobnik in vse je delovalo, kot mora. Žal veliko prepozno, ampak dejstvo je, da so v tej sezoni moji motorji 'sfrizirani' pri drugem mojstru, pa tudi izpušni sistem je spremenjen,« je dejal Žagar in dodal, da ni razočaran, saj so odkrili težave, ki so ga pestile.

Vodstvo v skupnem seštevku je šlo po današnjem skromnejšem rezultatu kljub vsemu po zlu. Na prvem mestu je sedaj Woffinden z 22 točkami, Pedersen jih ima 19, Žagar pa je s 15 točkami na 4. mestu.

Sezona se bo nadaljevala že čez teden dni, ko bo dirka v Pragi.

Izidi:

1. Nicki Pedersen (Dan) 16 točk, 2. Tai Woffinden (VBr) 17, 3. Andreas Jonsson (Šve) 12, 4. Jaroslaw Hampel (Pol), 5.Jason Doyle (Avs) 11, 6. Krzysztof Kasprzak (Pol) 11, 7. Michael J. Jensen (Dan) 10, 8. Greg Hancock (ZDA) 9, 9. Matej Žagar (Slo) 7 ...

Serija SGP skupno:

1. Woffinden 22, 2. Pedersen 19, 3. Hampel 18, 4. Jonsson 16, 5. Žagar 15, 6. Doyle 15, 7. Jensen 15, 8. Hancock 14 ...