Stanovnik v Abu Dabiju skupno peti

Slovenski motociklist Miran Stanovnik je na dirki Puščavskega izziva v Abu Dabiju osvojil končno peto mesto.

Objavljeno
10. april 2014 14.05
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Abu Dabi - Slovenski motociklist Miran Stanovnik je dirko Puščavskega izziva v skupnem seštevku končal na petem mestu. V zadnji etapi, ki se je po 359 prevoženih kilometrih končala v Abu Dabiju, pa je s svojim KTM zasedel šesto mesto.

Za »puščavskega lisjaka« je skupno peto mesto, ki ga je potrdil z dobrim dirkanjem na zadnji etapi, najboljši dosežek na tej dirki. »Danes mi je šlo vse kot po maslu, zares sem užival v dirkanju. Rad bi se zahvalil vsem prijateljem za podporo in vzpodbudne besede. Zelo me veseli, ko ljudje dirkajo z mano, četudi le preko spletne strani,« je po koncu dirke povedal Stanovnik.

»Pričel sem za Al Balooshijem, arabskim prvakom v sprint relijih in tako rekoč lokalnim tovarniškim dirkačem. Na 73. kilometru sem ga ujel in mu nekaj časa taktično sledil, ampak sem videl, da je moj ritem lahko hitrejši, zato sem ga prehitel,« pa je potek zadnje etape opisal 49-letni motociklist.

Končno zmago na dirki si je z zmago na zadnji etapi privozil lanskoletni prvak v svetovnem prvenstvu in osmoljenec letošnjega Dakarja Portugalec Paolo Goncalves, ki vozi tovarniški dirkalnik Honda. Drugo mesto je osvojil zmagovalec Dakarja Španec Marc Coma (KTM), tretji pa je bil njegov rojak Joan Barreda Bort (Honda), sicer veliki  up vztrajnostnega terenskega motociklizma.