Številne okvare Red Bulla pred začetkom sezone

Do začetka nove sezone svetovnega prvenstva v formuli 1 sta le še dva tedna. Red Bull s težavami na testiranjih.

Objavljeno
01. marec 2014 16.59
Posodobljeno
01. marec 2014 16.59
MOTOR-RACING/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Manama - Branilec naslova prvaka v formuli 1 Nemec Sebastian Vettel ima pred začetkom nove sezone dirki svetovnega prvenstva veliko težav. Testiranja pred novo sezono v njegovi ekipi namreč ne potekajo po načrtih.

Potem ko so imeli težave že na prvih testiranjih v Jerezu, jim ne gre po načrtih niti v Bahrajnu, saj danes niso dokončali niti enega kroga. Vettel je tako končal brez enega samega prevoženega kroga. Najprej ga je ustavila okvara električne napeljave v dirkalniku, ko pa so napako odpravili, se je dirkalnik RB10 spet ustavil na poti do steze. »Ne smemo zganjati panike, res pa je, da nismo preživeli najboljšega dne,« ni bil najbolj zgovoren Vettel.

Drugi Red Bullov dirkač Daniel Ricciardo je v petek opravil 20 testnih krogov, kar je bil najdaljši testni niz Red Bulla v pripravah na novo sezono, zato so v avstrijski ekipi upali, da bo podobno uspešen tudi svetovni prvak.

Druga moštva testiranja končujejo precej uspešneje. Mercedesov nemški dirkač Nico Rosberg je tako brez večjih težav opravil 103 testne kroge, Williamsov veteran Felipe Massa 99, dirkač Force Indie Nico Hülkenberg pa kar 115.