Svetovni prvak Gajser lahko ostane brez domače lovorike

Na zadnji dirki sezone državnega prvenstva v Orehovi vasi mu jo teoretično lahko »ukrade« zgolj še Aljoša Molnar.

Objavljeno
28. september 2016 16.34
Tim Gajser
J. P.
J. P.

Ljubljana - Prvi oktobrski vikend bo postregel s festivalom motokrosa na kraljici slovenskih stez v Orehovi vasi. V soboto se bodo najprej pomerili udeleženci pokalnega in amaterskega tekmovanja, v nedeljo pa bo vrhunec s finalom državnega prvenstva, na katerem bo svetovni prvak v kraljevskem razredu MXGP, Tim Gajser, stisnil zobe in kljub poškodbi skušal v vitrino postaviti še domačo lovoriko.

Hondin fenomen je delno okreval po poškodbi, ki jo je utrpel med testiranjem minuli teden, nedvomno bo ob veliki podpori navijačev nesporni favorit, vseeno pa se mu po najbolj črnem scenariju naslov še lahko izmuzne iz rok. Teoretične možnosti ima namreč zgolj še Aljoša Molnar, toda Timu lahko, realno gledano, trofejo ukradeta zgolj tehnična okvara ali hud padec oziroma odstop.

Prireditelj dirke, AMD Orehova vas, je tokrat poskrbel tudi za dobrodelno noto, saj bo skupaj s Timom Gajserjem in njegovim očetom Bogomirjem podelil finančno pomoč težje poškodovanemu spidvejistu Maksu Gregoriču, ki je lani grdo padel na preizkušnji v Italiji, bil precej časa v umetni komi, zdaj pa je podvržen dolgotrajni rehabilitaciji.