Testiranja Alonsu in Räikkönenu

Oba dneva testiranj pred nadaljevanjem sezone SP v formuli 1 je bil blizu vrha Mercedesov razvojni voznik Ocon.

Objavljeno
14. julij 2016 09.20
MOTOR-F1-ENGLAND/
J. P.
J. P.

Silverstone - Oba dneva testiranj pred nadaljevanjem sezone svetovnega prvenstva v formuli ena je na dirkališču v Silverstonu štrene povsem pri vrhu mešal Mercedesov razvojni voznik, komaj 19-letni Francoz Esteban Ocon, ki se je predlani na lotusovem sedežu že udeležil tudi treninga pred veliko nagrado Abu Dabija.

Tokrat je bil - v resda zelo okrnjeni konkurenci - dvakrat drugi. Uvodni dan je moral premoč priznati zgolj nekdanjemu dvakratnemu svetovnemu prvaku, McLarnovemu Špancu Fernandu Alonsu, ki je bil resda za kar sekundo in pol hitrejši, v drugo pa še enemu nekdanjemu šampionu, Ferrarijevemu Fincu Kimiju Räikkönenu, ki ga je ugnal za pol sekunde.

Med bolj uveljavljenimi obrazi velja izpostaviti le še Williamsovega Finca Valtterija Bottasa in Toro Rossovega Španca Carlosa Sainza. Prvi dan je sicer tretje mesto, toda ob zgolj 54 odpeljanih krogih (Ocon, denimo, jih je zbral kar 123), zasedel 22-letni Williamsov Britanec Alex Lynn, drugi dan pa dve leti mlajši Red Bullov rezervni dirkač, Francoz Pierre Gasly.