Testiranja Ricciardu in Vettlu

Pred novo sezono SP formule ena so v Franciji Pirellijeve dežne gume testirali Ferrari, Red Bull in McLaren.

Objavljeno
27. januar 2016 16.35
J. P.
J. P.

Le Castellet - Na dirkališču Paul Ricard blizu Marseillea so trije konstruktorji iz svetovnega prvenstva v formuli ena - Ferrari, Red Bull in McLaren - na umetno namočeni progi testirali Pirellijeve dežne pnevmatike po posebej prilagojenem programu, saj so vozniki v štartnem razmaku desetih sekund opravili serije po desetih krogov.

Prvi dan je najboljši čas postavil Red Bullov Avstralec Daniel Ricciardo, ki je Ferrarijevega »ledenega Finca« Kimija Räikkönena pustil za sabo za skoraj sekundo, mednju pa se je zavihtel tretji volan McLarna, 23-letni Belgijec Stoffel Vandoorne, ki pa mu je v 87. krogu ponagajala okvara motorja, vseeno pa je bil edini iz trojice, ki je testiral tudi dan pozneje.

V drugo je bil daleč najpočasnejši na stezi, saj ga je nekdanji serijski šampion, Ferrarijev as Sebastian Vettel, ki je odpeljal kar 134 krogov, prehitel za sekundo. Drugouvrščeni Red Bullov Rus Danil Kvjat je za Nemcem zaostal manj kot desetinko. »Dirkali smo z različnimi prototipi gum, ne da bi pri tem vedeli, katere sploh testiramo, niti tega, ali bodo v novi sezoni sploh uporabljene,« je strnil vtise Vettel.