Tim Gajser navdušil tudi doma

Na prvi od sedmih dirk državnega prvenstva v motokosu je v razredu open za seboj pustil tudi Gerčarja in Karasa.

Objavljeno
13. marec 2016 20.56
J. P.
J. P.

Brežice - Nekaj tisoč gledalcev si je kljub hladnemu vremenu ogledalo nastop zelo uspešnega slovenskega predstavnika v elitnem motokrosističnem razredu MXGP Tima Gajserja na uvodni dirki državnega prvenstva (od sedmih) na stezi Prilipe pri Brežicah. Mladenič je z dvojno zmago kajpak opravil z vso konkurenco v razredu open, še najbližje sta mu prišla Klemen Gerčar in Hrvat Hrvoje Karas.

Gajser je z dvema popolnima predstavama dokazal svoje mojstrstvo in navduševal z atraktivno vožnjo, na katero nista našla odgovora niti druga dva slovenska zastopnika med svetovno elito, Gerčar in Peter Irt, ki je ob poškodovanem bratu Jerneju edini zastopal najštevilčnejšo motokrosistično družino pri nas. Klemen, sicer član domačega kluba AMD Brežice, ki letos praznuje častitljivih 70 let obstoja, je bil kljub smoli v prvem nastopu naposled vendarle zadovoljen, Peter pa je bil uvodoma prepričljivo drugi, medtem ko je v drugo v zaključku nesrečno pristal na zadnjem blatniku počasnejšega tekmeca, padel in s poškodovano roko odstopil.

V razredu MX2 je z dvema zmagama polno število točk v žep pospravil Jan Pancar, v razredu do 125 ccm pa je prav tako dvojni zmagovalec Luka Milec nadaljeval lanski niz odličnih predstav. Motorji bodo na stezi Prilipe vnovič zabrneli že 3. aprila na preizkušnji za evropsko prvenstvo razredov MX85, MX65 in MXopen, prihodnja dirka državnega prvenstva pa bo 24. aprila v Slovenskih Konjicah.