Tim Gajser spet kralj kvalifikacij

Mladi slovenski motokrosist je v Leonu prvega kvalifikacijskega zasledovalca pustil za seboj za kar 6,195 sekunde.

Objavljeno
17. april 2016 08.49
J. P.
J. P.

Leon - Peto poglavje v letošnji sezoni svetovnega prvenstva v motokrosu, velika nagrada Mehike v Leonu, se je pozno sinoči začelo s kvalifikacijami, na katerih je trenutno drugouvrščeni v elitnem razredu MXGP, 19-letni mladenič iz Pečk Tim Gajser (honda), znova dokazal, kako zelo pri srcu mu je to prizorišče, na katerem je predlani tudi prvič v posamični vožnji opravil z vso konkurenco v razredu MX2, skupaj pa zasedel drugo mesto.

Tokrat je bil, enako kot že nazadnje v Argentini, v kvalifikacijah daleč najbolj prepričljiv, prvega izzivalca, prekaljenega 30-letnega Italijana Antonia Cairolija (KTM), je namreč pustil za seboj za kar 6,195 sekunde, tretjeuvrščeni Nemec Maximilian Nagl (husqvarna) je zamudil še sekundo in pol več. Vnovič pa se ni najbolje znašel vodilni v skupni razvrstitvi, Francoz Romain Febvre (yamaha), ki ima pred Gajserjem zgolj še pičle tri točke naskoka, kvalifikacije pa je končal zgolj kot peti.

Gajser dobil tudi treninga

Današnja prva vožnja bo na sporedu od 20. uri po srednjeevropskem času, druga pa tri ure pozneje. Mimogrede: veliki slovenski up, ki je letos vpisal že dve zmagi in štiri dobljene vožnje, je bil najhitrejši že tudi na sobotnem prostem treningu, na katerem je Febvreja pustil za seboj za 1,676 sekunde, medtem ko mu je na uradnem treningu še najbližje, na 0,263 sekunde, prišel Suzukijev Belgijec Kevin Strijbos.