Tim Gajser spet vrhunsko: drugi na Tajskem

Slovenski motokrosist je moral na Tajskem premoč priznati zgolj Romainu Febvreju, najhitrejšemu v obeh vožnjah.

Objavljeno
06. marec 2016 07.21
Posodobljeno
06. marec 2016 07.21
šipić motokrosisti

Bangkok - Potem ko si je v minuli sezoni pokoril vso konkurenco v razredu MX2, je izjemno talentirani slovenski motokrosist Tim Gajser (honda) šampionsko začel tudi novo tekmovalno leto, ko tekmuje še stopničko višje - v kaljevskem razredu MXGP. Minuli konec tedna je vnovič osupnil svetovno javnost z zmago na uvodni preizkušnji v koledarju svetovnega prvenstva v Katarju (najhitrejši je bil celo v obeh vožnjah), nato pa je popolnoma sproščeno odpotoval tudi na drugo postajo sezone na Tajsko.

Že včeraj je na dirkališču Suphan Buri dokazal, da katarski podvig v nobenem primeru ni bil naključen, saj je vpisal peti čas kvalifikacij, v katerih je bil sicer najhitrejši Novozelandec Ben Townley s suzukijem. Na današnjem jutranjem ogrevanju je bil Tim vnovič prehiter za vse, prvega izzivalca, Britanca Tommyja Searla (kawasaki), je pustil za seboj za debelo sekundo. To je bila odlična popotnica za prvo vožnjo, v kateri je vpisal tretji čas, za zmagovalcem, Francozom Romainom Febvrejem (yamaha), je zamudil 5,871 sekunde, za drugouvrščenim Italijanom Antoniem Cairolijem (KTM) pa 3,096 sekunde.

Tudi v drugo je Gajser mešal štrene povsem pri vrhu, naposled pa na petem mestu za Febvrejem zaostal 9,785 sekunde. V skupnem seštevku je to pomenilo, da je drugo preizkušnjo sezone končal kot drugi z novimi 36 točkami, medtem ko je zmagovalec Febvre, ki si je dvakrat pokoril konkurenco, s popolnim izkupičkom zagotovil tudi vodstvo v skupni razvstitvi. V žepu ima 92 točk oziroma šest več od do danes vodilnega Gajserja, tretji je Rus Jevgenij Bobrišev (honda) s 74 točkami. Danes je Fancozu in Slovencu na zmagovalnem odru družbo delal še Belgijec Jeremy van Horebeek (yamaha) s 34 točkami. Karavano zdaj čaka premor, nato pa zadnjo marčevsko soboto tretja postaja v elitnem koledarju, velika nagrada Evrope v nizozemskem Valkenswaardu.

»Mislim, da je za nami najzahtevnejša preizkušnja v sezoni. Celoten vikend sem dobro vozil, zadovoljen sem z izkupičkom. V drugi vožnji nisem najbolje štartal, vendar je peto mesto soliden rezultat, ki je zadostoval za skupno drugo mesto. Motor je res izjemen, hvala očetu in celotni ekipi,« je komentiral Gajser, ki se je na prvi progi nekajkrat resno vključil v boj za vrh, a med prehitevanjem storil napako, na drugi pa je že po štartu obtičal v gneči in se mu ni posrečilo prebiti povsem v ospredje.