Tim Gajser z zmago prevzel skupno vodstvo

Z zmago v kvalifikacijah in obeh vožnjah v Argentini je Tim Gajser spet vodilni v svetovnem prvenstvu.

Objavljeno
19. marec 2017 10.28
Tim Gajser
N. Gr.
N. Gr.

Neuqen - Motokrosist Tim Gajser je zmagal na tretji dirki svetovnega prvenstva MXGP v Argentini. Gajser je vikend začel z najhitrejšimi časi na treningu, nadaljeval z zmago v kvalifikacijah in zaključil z dvojno zmago na dirki ter prevzel vodstvo v seštevku svetovnega prvenstva.

Dirka v Argentini mu očitno ustreza, v južni Ameriki se počuti zelo dobro. Tudi težave z zdravjem so stvar preteklosti in Gajser spet blesti na preizkušnjah za svetovno prvenstvo. Za razliko od blata Indonezije so motokrosiste v Argentini pričakale odlične razmere za dirko.

Gajser je vozil preudarno in si v prvi vožnji že na začetku privozil nekaj sekund prednosti, ki jih je brez težav zadržal do konca. Na večerni preizkušnji je svoj nastop še nekoliko izboljšal in se veselil povsem zaslužene zmage. Do dirke v Argentini vodilni v svetovnem prvenstvu, Italijan Antonio Cairoli je imel ogromno težav. V prvi vožnji je kar dvakrat padel in iz ozadja nato napredoval do devetega mesta, padec ga je tudi v drugi vožnji stal visoke uvrstitve.

»Za mano je perfekten vikend, zelo sem vesel, kako se je vse skupaj razpletlo. V drugi vožnji sem se moral za zmago bolj potruditi. Pripravil sem napad, prevzel vodstvo in zmagal. Hvala očetu in celotni ekipi,« je zadovoljno razlagal Gajser. 

Najbližje Gajserju sta prišla Belgijec Jeremy van Horebeek in Rus Evgenij Bobrišev. Za zmago je aktualni svetovni prvak prejel 50 točk, v skupnem seštevku ima deset točk prednosti pred Cairolijem in 15 pred Clementom Desallom. Naslednji vikend so motokrosisti prosti.